> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

NOVINKY

GHYMES

* Rege/Bájka
(Indies Records)

Lidová hudba z Karpatské kotliny se mění pod dotykem kapely Ghymes v moderní koláž, která má čardášový rytmus i melodičnost slovenských balad ve spojení s prvky jazzu, rocku či vážné hudby. Díky vydavatelství Indies se do Česka dostává jejich nejslavnější deska Rege/Bájka z roku 1998. Kapela Ghymes, ve které působí slovenští Maďaři, vznikla před jedenadvaceti lety a dosud vydala dvanáct alb.

DIE HAPPY

* Bitter To Better
(Sony BMG)

Zpěvačka Marta Jandová, dcera českého matadora Petra Jandy, působí již řadu let v německé rockové formaci Die Happy. Ta debutovala v roce 2001 albem Supersonic Speed, kterým se vyšvihla na solidní pozici na německé scéně.

FAITH HILL

* Fireflies
(Warner)

Americká countryová hvězda Faith Hill je velmi populární, její deska Fireflies vylétla na špici zaoceánské hitparády. Na albu si zazpívala duet s další americkou hvězdou venkovské hudby a svým manželem Timem McGrawem.

JAKSI TAKSI

* Zachovejte paniku
(Starline Rec.)

Sérii rychlých, úderných písní sype kapela Jaksi Taksi v neopunkovém stylu, který připomíná americké Green Day. Skupina vznikla v roce 1992 a po sérii snímků produkovaných vlastním nákladem se dostala k firmě BMG. U té jí vyšla deska Všechno dobrý (2003).

GREENHORNS

* Těm, kteří tu už nejsou
(Multisonic)

Muzikantům a legendám, které ovlivnily jeho život, věnoval Jan Vyčítal a kapela Greenhorns své zatím poslední album. Písně Johnnyho Cashe, Hanka Williamse i Luise Armstronga byly natočeny s přispěním hlasů Roberta Křesťana nebo Wabiho Daňka. Jako hosté si zahráli kytarista Zdeněk „Charlie“ Blažek, trumpetista Václav Týfa či saxofonista Jan Václavík.

TENNANT/LOWE

* Battleship Potemkin
(EMI)

Britové Neil Tennant a Chris Lowe tvoří Pet Shop Boys. Hudba, již složili k legendárnímu filmu Sergeje Ejzenštejna Křižník Potěmkin, byla odlišná od jejich popových hitů. A tak se pod soundtrack, který nahráli s německým orchestrem Dresdner Sinfoniker, podepsali jménem.

CYMBELÍN

* Těba
(Indies Records)

Proudy lidové hudby a poezie, verše Jaroslava Seiferta a vlastní hudební nápady se slévají do netradičních šansonů kapely Cymbelín. Ta hraje v sestavě Tomáš Šenkyřík (zpěv, kytara), houslista Pavel Rajmic, zpěvačka Vlaďka Krčková, saxofonista Jiří Mottl, bubeník Lukáš Kyzlink a hosté.

JAN DISMAS ZELENKA; F. I. A. TŮMA

* Responsoria
* Instrumentální skladby
(Supraphon)

Soubor Musica Florea představuje na tomto CD dvě významné skladatelské osobnosti českého hudebního baroka, které se uplatnily na evropských aristokratických dvorech. V Zelenkově opusu, určeném pro pašijové obřady, spoluúčinkuje chlapecký sbor Boni pueri.

vla, vd - MF DNES (6. 9. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout