> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Hradec vyhoví milovníkům kultury i sportu

Ať již patříte mezi milovníky sportu, nebo vás více těší artefakty v galerii, Hradec Králové vás jistě nezklame. Nabízí totiž nepřeberné množství kulturních i sportovních akcí.

Koncerty, divadelní představení, výstavy, společenské akce, programy pro děti, ale také množství cyklistických stezek -tím vším láká město turisty, kteří se tak nemusí bát, že by se v Hradci Králové nudili.
Ve městě sídlí proslulé loutkové divadlo Drak, jehož představení zná publikum v mnoha zemích. Světovou proslulost získal také chlapecký pěvecký sbor Boni pueri. Po celé republice má své příznivce tamní Klicperovo divadlo, jež se pyšní nejedním odborným oceněním.
Na břehu Labe vás upoutá majestátní budova Muzea východních Čech, která patří mezi národní kulturní památky. Prohlédnout si v ní můžete expozici Kotěrovy proslulé tvorby, stejně jako sezonní výstavy. Jeli vám bližší moderní výtvarné umění, nenechte si ujít návštěvu Galerie moderního umění na Velkém náměstí. Své kouzlo má letní kino, jež bývá v provozu od června do září. Promítá se také v multikinu Cinestar a artkinu Centrál.

K procházkám lákají upravené královéhradecké parky a sady v centru města, v nichž si mohou děti zadovádět na hřištích s houpačkami, kolotoči, skluzavkami a pískovišti. Dospělé turisty pak jistě zlákají stylové hospůdky, kavárny a vinotéky v centru města. Příjemné posezení s kulturním zážitkem se snoubí v jazzovém klubu Satchmo a Country clubu Lucie. Kdo má rád folk či country, zamíří do hudebního areálu U Letců.

Jste-li tělem i duší sportovec, nenechte se zmást, že aktivní dovolenou nemůžete strávit ve městě. Můžete. Hradec Králové je městem rekreační cyklistiky a chlubí se třiceti kilometry cyklistických stezek, jež navazují na síť lesních cest. Stačí si jen vybrat z cyklomap, v nichž najdete téměř dvacet doporučených tras, včetně dálkových, například Hradec Králové-Břeclav-Vídeň.

Rozhodně se nemusíte bát, že byste ve městě nenašli pro sebe vhodné ubytování. Hradec Králové nabízí ubytování, kterým uspokojí tu nejnáročnější klientelu (například hotel U královny Elišky), tak návštěvníky, kteří si oblíbili menší penziony. Těch je v centru města jak pověstných hub po dešti.

Zkrátka výlet do salonu republiky nezklame žádného turistu.

ala - MF DNES (1. 7. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout