> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Litomyšl uvítá Urbanovou, Peckovou i Šporcla

Hudba - festival

Praha - Nejrozsáhlejší program ve své historii nabídne 47. ročník festivalu Smetanova Litomyšl, který začíná v pátek a potrvá do 4. července. Nabídne přes dvacet programů různých žánrů, mezi nimi operní představení Smetanovy Prodané nevěsty a Verdiho La Traviaty, s nimiž přijede pražské Národní divadlo. Koncertně zazní Wagnerův Tannhäuser, v němž vystoupí i sopranistka Eva Urbanová a tenorista Wolfgang Millgram. Mezi dalšími hosty jsou například pěvkyně Dagmar Pecková, která zazpívá sólový part v Mahlerově Písni o zemi, dirigent Jiří Bělohlávek, sbor Boni Pueri nebo Józef Skrzek a artrocková formace SBB. Podle pořadatelů je dosud prodáno 80 procent vstupenek. Zcela vyprodán je koncert houslisty Pavla Šporcla, velký zájem byl už dlouho dopředu o divadelní představení. „Zbývají však ještě lístky na společný koncert barytonistů Ivana Kusnjera, Romana Janála a Vladimíra Chmela a na Beethovenovu Missu solemnis,“ zdůrazňuje ředitel festivalu Jan Pikna.

Kromě hudebních produkcí se pod názvem Smetanova výtvarná Litomyšl uskuteční i několik expozic. Tou hlavní bude výstava českého malířství 19. století, dále bude představena tvorba Jaroslava Horálka, Karla Malicha či americké malířky Catherine Cabanissové. První den festivalu bude rovněž zahájena výstava Café de la gare - Cesty francouzské fotografie od Emila Zoly do současnosti.

Věra Drápelová - MF DNES (16. 6. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout