> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Mladí sboristé zazpívají i mistry

Brno - Nejlepší tuzemský chlapecký sbor Boni pueri, se kterým už léta spolupracuje zpěvačka Lucie Bílá, dnes večer vystoupí na hradním nádvoří brněnského Špilberku. Osmdesátiminutový program nese název Cesta kolem světa a měl svou premiéru v USA. Večer plný nejen skvostných klasických melodií, ale i tradicionálů, začíná ve dvacet hodin.

„Přijde pětatřicet malých zpěváků,“ sdělila mluvčí pořádajícího Brněnského kulturního centra Eva Pánková. Věkové rozpětí chlapců je mezi deseti a sedmnácti lety. První část včera se jmenuje Mistři evropské klasiky a nabídne tvorbu slavných autorů, jako je Orlando di Lasso, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonín Dvořák či Caesar Franck.
„Zazní třeba Gloria z Mozartovy Korunovační mše, ale i Smetanovo známé číslo Proč bychom se netěšili,“ sdělila Pánková.

V první polovině koncertu uslyší diváci také perly jako Hallelujah z Händlova Mesiáše či Frankův Panis Angelicus, který je jedním z nejznámějších čísel souboru. Po přestávce odezní programový blok Poselství hudby různých národů. V této části se mladí zpěváci pochlubí kupříkladu věhlasným tradicionálem Waltzing Matilda nebo ruskou písní Večery pod Moskvou.

Boni pueri na turné po USA absolvovali přes pětatřicet koncertů po celé Severní Americe. Kromě Kanady navštívili i dvanáct států USA a zaoceánskou cestu zakončili prestižními koncerty v Los Angeles a Santa Barbaře v Kalifornii.

mlk - MF DNES (16. 6. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout