> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Léto nabídne stovky pořadů

Brněnské kulturní léto i letos nabídne bohatý program. Za čtyři měsíce se uskuteční více než stovka nerůznějších pořadů v centru města.

Brno - Hudba všech žánrů, pouliční divadla, velké produkce na hradním nádvoří, historické rekonstrukce či kytarový festival. Podobnou všehochuť začalo od včerejšího dne nabízet Brněnské kulturní léto. V úhrnu to bude do konce září rovných sto patnáct zábavných pořadů a programů.

Nabídka každoročně roste, loni kulturní léto čítalo zhruba stovku akcí, předloni jich bylo ještě o deset méně. „Vloni stovku pořadů shlédlo více než dvě stě tisíc diváků,“ uvedl za organizátory z Brněnského kulturního centra Jan Nováček. Upozorňuje, že program už tradičně nabídne velké osvědčené tematické bloky, jako jsou divadelní shakespearovské slavnosti, lidové slavnosti, oslava Dne Brna, mezinárodní kytarový festival a přehlídku pouličních skupin.

V centru jihomoravské metropole se budou tyto open air produkce odehrávat zejména na nádvoří Staré radnice a na Špilberku. „Bohužel nebudeme na základě stížnosti pořádat žádnou z akcí na náměstí Svobody,“ dodal Nováček.

Rozsáhlý kulturní festival nabídne už zítra první velkou akci, kterou se stane čtvrteční Den splněných přání. Zájemci budou moci exkluzivně a pouze jeden den vstoupit na jinak nepřístupná či zapovězená místa, jako je podzemí petrovské katedrály s městskou vodárnou či biskupské konzistoře.

Proslavený tuzemský chlapecký sbor Boni Pueri vystoupí příští čtvrtek na nádvoří hradu Špilberk. Na stejném místě 23. června začne sedmý ročník folklorní přehlídky F scéna. Konec července bude ve znamení tradičních Brněnských shakespearovských dnů. Nádvoří Špilberku se tentokrát stane kulisami inscenace Kupec Benátský, v níž hlavní roli Žida Shylocka nazkouší Bolek Polívka. Další novinkou bude komedie Večer tříkrálový. Podrobný program kulturního léta najdou zájemci na internetové stránce www.kulturabrno.cz.

Luboš Mareček - MF DNES (8. 6. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout