> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Filharmonie se loučí, zazní Te Deum

Pardubice - Tradičně na třikrát se rozloučí s šestatřicátou koncertní sezonou Komorní filharmonie Pardubice. Ajak tvrdí, bude to loučení výjimečné programem i obsazením. Kromě filharmoniků se totiž publiku představí sedm sólistů a také Český chlapecký sbor Boni pueri.

Poslední tři abonentní koncerty se opět odehrají v Sukově síni pardubického Domu hudby. Dnes bude jeho začátek v 19, zítra a ve středu v 19.30 hodin. V programu postupně zazní Jubiloso - slavnostní hudba pro komorní orchestr skladatelky Sylvie Bodorové, Koncert pro varhany a orchestr F dur východočeského rodáka Dominika Josefa Škroupa a především Te Deum pro sóla, smíšený sbor, orchestr a varhany Antonína Rejchy. S tímto dílem se pardubická filharmonie před necelým týdnem uvedla na letošním ročníku Pražského jara při koncertu v katedrále sv. Víta.

Na provedení skladby, již Rejcha zkomponoval v roce 1825, se bude podílet sopranistka Simona Houda - Šaturová, držitelka ceny Thálie za rok 2001, tenorista Jaroslav Březina, basista Richard Novák nebo Markéta Bechyňová, Zdeňka Erlebachová a Jiří Koreček. Královéhradecký chlapecký sbor Boni pueri budou řídit sbormistři Pavel Horák a Jakub Martinec, pardubické filharmoniky dirigent Leoš Svárovský.

Do prázdnin ještě čeká pardubickou filharmonii například vystoupení na festivalu Smetanova Litomyšl.

man - MF DNES (30. 5. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout