> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Hlavní cenu získala pěvkyně Červená

Radnice již potřinácté udělila výroční ceny města. Cenu Primus inter pares dostaly ředitelka Divadla Drak Jana Dražďáková a zpěvačka Zuzana Navarová.

Hradec Králové - Výroční ocenění města Hradecká múza za mimořádný počin na poli kultury v roce 2004 získal Český chlapecký dětský sbor Boni pueri. Hradeckou sportovní cenu dostala cyklistka Lada Kozlíková.

Ředitelka odmítla ocenění

O udělení cen rozhodli včera v Městské hudební síni v tajném hlasování zastupitelé.

"Byli jsme hrozně překvapení, protože jsme si říkali, že cenu dostane někdo, kdo ji ještě nemá. Ale jsme rádi, že si na nás lidi vzpomněli a vnímají, že reprezentujeme město," řekl sbormistr Boni pueri Pavel Horák. Sbor se stal laureátem ceny Hradecká múza také v roce 1993, v letech 2000 a 2002 získal nominaci.

Držitele dalších dvou výročních městských cen schválili zastupitelé již v březnu. Ocenění Primus inter pares, první mezi rovnými, převzala ředitelka Divadla Drak Jana Dražďáková.

"Cenu si nezasloužím, dělám jen práci, za kterou jsem placená. Vnímám ji proto jako ocenění pro celé divadlo. To, že tady stojím, je zásluha všech těch skvělých lidí, kteří práci v divadle milují," řekla Draždáková.

Připomněla pradědečka

In memoriam udělila radnice stejné ocenění i zpěvačce, skladatelce a královéhradecké rodačce Zuzaně Navarové, která zemřela po těžké nemoci v prosinci loňského roku.

Nejdelší potlesk ale včera patřil operní zpěvačce a herečce Soně Červené, která si odnesla hlavní Cenu Dr. Františka Ulricha. Po zdvořilém úklonu pohladila cenu a vzpomínala.

Nezapomněla ani na svého pradědečka, který se do Hradce Králové přistěhoval v roce 1842 a založil zde dílnu na hudební nástroje.

"Narodila jsem se v Praze, ale Hradec je město mého srdce. Jen ta ulice, která se jmenuje Václava Červeného, se mi vůbec nelíbí. Představovala bych si něco poetičtějšího. Ale neberte mě vážně," řekla Soňa Červená.

Hradecké noviny (14. 4. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout