> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Hradec letos ocenil zpěvačky, sbor a cyklistku

Hradec letos ocenil zpěvačky, sbor a cyklistku

Hradec Králové - „Raději bych si dala červené,“ odmítla ve středu večer v Hudební síni v Hradci Králové nabízenou sklenku bílého vína světově proslulá pěvkyně Soňa Červená. Uznávaná umělkyně měla co slavit. Hradec jí právě složil hold předáním Ceny dr. Františka Ulricha, největšího ocenění, jaké hradecká radnice každoročně uděluje.
„Když jsem po příjezdu do Hradce na Malém náměstí vystoupila z vozu, bylo mi zase tak nějak zjihle. To tady mám vždycky. Město jsem si opravdu zamilovala. Pocit domova mám vlastně jenom na jevišti, ale v Hradci mě to tak hezky vezme za srdce,“ řekla Červená, která se sice narodila v Praze, ale její rodina z Hradce pochází.
Do rodiště svého otce se vrátila loni v titulní roli Dürrenmattova dramatu Návštěva staré dámy na scéně hradeckého Klicperova divadla.
Kromě Ulrichovy ceny Hradec udělil ještě tři ocenění. Cenu Primus inter pares, první mezi rovnými, převzala ředitelka Divadla Drak Jana Dražďáková. Hradecká radnice udělila tuto cenu in memoriam také zpěvačce a skladatelce Zuzaně Navarová, která se ve městě narodila. Sportovní cenu roku získala Lada Kozlíková, několikanásobná mistryně České republiky v dráhové a silniční cyklistice.
Podruhé cenu získal královéhradecký chlapecký sbor Boni pueri. „Velmi nás to překvapilo. Mysleli jsme, že cenu mohou získat jen ti, kteří ji ještě nedostali. Potěšilo nás, že si na nás město vzpomnělo a ocenilo. Je dobře, že v dnešní přetechnizované době si činnosti sboru všímají,“ řekl sbormistr Pavel Horák.
Sbor Boni pueri získal Hradeckou múzu již v roce 1993. Vloni sbor opět zářil v Americe a stal se součástí projektu České sny. Jeho sólisté účinkovali v Mozartově Kouzelné flétně v prestižní opeře Teatro dell'Opera di Roma. V létě sbor uspořádal v Hradci a Praze desetidenní světové setkání chlapeckých a mužských sborů. „Snažíme se co nejlépe reprezentovat Hradec i celou republiku. Jsme tak trochu kulturními velvyslanci Hradce i kraje,“ dodal Horák.

Imrich Dioszegi - MF DNES (15. 4. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout