> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Dostal nejvíc hlasů, nominaci ne

Hradec Králové - Martin Brunner, který v Hradci Králové založil a vybudoval desetiletou tradici mezinárodního festivalu Jazz jde městem, měl podle necelé stovky lidí letos za svou činnost získat cenu Hradecká múza. Tu každoročně uděluje královéhradecká radnice za významný počin v kultuře v uplynulém roce. Přestože nikdo jiný letos tolik hlasů nedostal, Brunner v užší nominaci na cenu chybí.
„Počet zaslaných hlasů pro nominaci na ceny nerozhoduje. Vybrali jsme tři jiné počiny, což není nic proti panu Brunnerovi. Cena Hradecká múza se uděluje za jednorázový počin. Svým způsobem návrh na udělení ceny nesplňoval potřebná kritéria," řekl náměstek královéhradeckého primátora Martin Soukup.
Ve zdůvodnění návrhu však mnozí lidé uvedli, že Brunnerovi dávají hlas za dramaturgii 10. ročníku jazzového festivalu, jenž v uplynulém roce proběhl.
Členové komitétu nominaci zdůvodňují i tím, že hlasy, které Brunner dostal, byly předtištěné a hlasující pouze doplnili své údaje a jméno.
„Tento způsob prosazování mě osobně zarazil. Šlo o kopie, které někdo podepsal, což se mi zdálo podivné. Činnosti Martina Brunnera na deseti ročnících festivalu si vážím a je úctyhodná a kvalitu jeho práce nechci snižovat," sdělil člen komitétu pro udílení cen Jan Pěta.
Zhruba polovina hlasů zaslaných pro Brunnera však na předem částečně vyplněných a okopírovaných formulářích není.
Podle radního Zdeňka Finka, který v komitétu také zasedá, byly nominované subjekty zajímavější. „Rozhodli jsme se pro jiné počiny. U jazzového festivalu by se musela vyzvednout nějaká zcela výjimečná událost, a my jsme to tak nevnímali," řekl.
Z organizování festivalu Jazz jde městem vloni hradecká radnice Brunnera vyřadila. Letos má festival poprvé po deseti letech zajistit brněnská agentura.
Velký počet návrhů na kulturní cenu proto Brunner chápe jako podporu.
„Milan Svoboda festival několik let uváděl, Karel Růžička byl jeho tradičním hostem a jejich žáci poslali některé hlasy. Zřejmě mě tím chtěli podpořit. Hlasování nijak zmanipulované nebylo," tvrdí Brunner.
Brunner by podle některých členů komitétu mohl v příštím roce získat některou z jiných cen. „ Dokázal bych si představit ohodnocení práce Martina Brunnera například cenou Primus inter pares za přínos jazzovému dění v Hradci," uvedl Soukup.
I na cenu Primus inter pares letos Martin Brunner dostal šest hlasů, do nominace se však také nedostal.
Na cenu Hradecká múza bylo letos nominováno občanské sdružení Pro-Centrál, které dostalo jeden hlas od krajského hejtmana Pavla Bradíka, dále sbory Boni pueri a Jitro. Kdo cenu získá, rozhodne se 13. dubna.

Imrich Dioszegi - MF DNES (9. 3. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout