> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri v USA: Ztracené kufry a Niagara

Hradec Králové - Zpěvák na jevišti zapomene na leccos - na bolesti zubů i domácí trable. Hradecký chlapecký sbor Boni pueri musel v Torontu, kde v polovině ledna začalo jeho sedmitýdenní turné po Severní Americe, zapomenout i na to, kde má kufry.
"Už na přestupním letišti v Chicagu jsme zjistili, že nám chybí šestnáct zavazadel s několika kostýmy. Během letu do Kanady se ztratily další tři, což naše první vystoupení v Torontu značně zkomplikovalo," říká sbormistr Jakub Martinec. Třináct set posluchačů prvního koncertu však nic nepoznalo a mohlo se utleskat.
Druhým kanadským cílem byl London v západní části státu Ontario, kde těleso čekali jeho přátelé z Amabile Boys Choir. "Společným koncertem v místní katedrále jsme ukončili naše putování Kanadou a vyrazili vstříc dvanácti státům USA," líčí sbormistr.
Boni pueri během prvních dvou týdnů procestovali Minnesotu, Iowu, Wisconsin a Illiois. "Je pro nás příjemným zjištěním, že nás všude čekají nádherná divadla, auditoria a koncertní sály v čele s nově rekonstruovaným old movie divadlem Paramount Theatre v Cedar Rapids pro 2100 posluchačů. Asi proto, že jsme v Americe již po páté, začínáme se více dostávat do povědomí tamního publika. Fanoušci se na naše třídilné představení vydávají i několik desítek mil," říká Martinec.
Tradiční show má název Boni pueri na cestách. Je to cestovatelský program o třech částech: výběr z klasických děl, populární písně různých národů v broadwayském střihu a směs zbojnických písní z moravských kopanic.
Osmadvacet zpěváků si může spolu s Matuškou broukat Tisíc mil, na nichž je potkala už řada zážitků. "První atrakcí byla návštěva Niagarských vodopádů z Kanadské strany. Přestože se teplota pohybovala hluboce pod bodem mrazu, vydali jsme se přímo do chřtánu běsnícího živlu tunelem pod polozmrzlé provazy vody. Nní křižujeme celým americkým středozápadem," usmívá se sbormistr.
Potíže s kufry měly americký happy-end: na začátku února se zpěvákům vrátily v pořádku a kompletní. Největší americké turné Boni pueri skončí za tři týdny v Arizoně.

Petr Mareček - MF DNES (7. 2. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout