> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Na který kulturní podnik v roce 2005 se nejvíc těšíte?

Anketa

Pavel Horák, sbormistr chlapeckého sboru Boni pueri Hradec Králové:

V příštím roce nám v Boni pueri "spadly do klína" tři oříšky: na jaře sedmitýdenní turné po USA, v květnu Pražské jaro v katedrále sv. Víta a o Vánocích měsíční turné do Japonska. Na tyto akce se těším nejvíc a doufám, že je kluci zvládnou se ctí.

Martin Věchet, zakladatel trutnovského Open Air Music Festivalu:

Samozřejmě tradičně na tradiční Open Air Music Festival "Trutnov 87-2005", který letos dosáhne své plnoletosti. Těším se z různých nezávislých setkání a soukromých divadelních i hudebních vystoupení, jako například divadla Andreje Kroba na Hrádečku nebo setkání na statku Martina Jirouse na pomezí jižních Čech a Moravy či na hinduistické vegetariánské farmě u Benešova. Jinak mě potěší každodenní malé maličkosti jako vydání dobré knížky nebo desky od dobrého autora či interpreta. Naopak netěším se z barbarského bouráni starých a historických domů, kterého jsme i 15 let po převratu stále svědky, aby většinou ustoupily lobbistickým projektům stejných osob, které totéž činily i před 17. listopadem.

Josef Krofta, režisér, pedagog a umělecký šéf Divadla Drak Hradec Králové:

V polovině roku 2005 se vracím k projektu Mor na ty vaše rody..., který Mezinárodní institut figurálního divadla při divadle Drak realizoval před několika lety ve spolupráci s Japan foundation. Tentokrát chystáme Shakespearova Romea a Julii ve spolupráci se SARTRem Sarajevským válečným divadlem. Inscenátoři jsou z Čech, Montekové budou chorvatští a bosenští herci ze Sarajeva. Do rolí Kapuletů jsem obsadil srbské herce z divadla v Banja Luce. Představení je určené mladým divákům. V bývalé Jugoslávii se už nestřílí, ale setkají-li se všichni na jednom jevišti, bude to prvně od válečného konfliktu. Držím jim palce.

Ladislav Zeman, ředitel Klicperova divadla Hradec Králové:

Zajímá mě každý kulturní počin, který vzniká a rodí se v našem městě, našem kraji. Každý už snad ví, že je to právě kraj severovýchodních Čech, kde kulturnost a kultivovanost lidí po staletí přináší výsledky. A že se tím pádem tady opravdu lépe žije!
Proto se těším na daleko větší podporu odpovědných, kteří rozhodují o investicích do kultury, tedy do životů nás všech. A na co konkrétně? Na nová divadelní představení, na festivaly, na březnové 120. výročí Klicperova divadla, ale taky na hudbu, výstavy... Na lidi se těším!

Jiří Skopal, sbormistr královéhradeckého sboru Jitro:

Ze sborových záležitostí se nejvíce těším na natočení poslední nahrávky a dokončení nového CD Otmar Mácha a Jitro, dále na natočení skladby japonského skladatele Yukitake Nakamuri Niji yo eien ni (Věčná duha) pro přední japonskou společnost a na devaté koncertní turné po USA. Z mimosborových záležitostí je to otevření rekonstruovaného sálu Filharmonie Hradec Králové.

Pavel Dobeš, písničkář:

Jako správná odpověď na otázku Co je na světě nejsladší? zní No přece ten sud medu v mém sklepě, tak bych já podle tohoto slavného vzoru odpověděl na vaši otázku No přece na můj lednový koncert v hradeckém kině Centrál! Teprve na druhém místě ve frontě by stálo Pražské jaro. A dovolíte-li, abych v silvestrov ském rozjaření dokončil svoji vizi příštích čtyř ročních období, tak v létě bych si rozhodně nechtěl nechat ujít "Cuperfieldovu show" na maďarském Balatonu s hlavním číslem Comeback Elvise Presleyho a podzimu by korunoval Humanitární koncert amerických umělců pro Bagdád.

Petr Mareček - MF DNES (3. 1. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout