> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Cenu města získá i zesnulá zpěvačka

Hradec Králové - Výroční cenu města Primus inter pares za celoživotní dílo letos získají dva lidé. Prvním laureátem je ředitelka Divadla Drak Jana Dražďáková, dalším pak zpěvačka Zuzana Navarová, která v prosinci zemřela. Hlavní Cenu Dr. Františka Ulricha 13. dubna v Městské hudební síni převezme operní pěvkyně, 79letá Soňa Červená. Návrhy na ocenění schválili zastupitelé.

Pětašedesátiletá Jana Dražďáková působí v Draku od roku 1960, ředitelkou se stala v dubnu 1991. Skladatelka a zpěvačka Zuzana Navarová působila řadu let v kapelách Nerez a Koa. Její alt je nezapomenutelný. Angažovala se v nadaci Život umělce, která také získá finanční odměnu spojenou s oceněním. Soňa Červená pochází z hradeckého rodu výrobce žesťových nástrojů a vynálezce V. F. Červeného. Po emigraci zpívala v Evropě, Americe i Austrálii. Vloni se objevila v Klicperově divadle ve hře Návštěva staré dámy.

Radnice ale 13. dubna v Městské hudební síni udělí ještě další dvě ceny. O Hradeckou múzu svedou boj chlapecký sbor Boni Pueri, dětský sbor Jitro a občanské sdružení Pro-Centrál, které provozuje kino Centrál. Hradeckou sportovní cenu mohou získat judistka Andrea Pažoutová, cyklistka Lada Kozlíková, nebo taekwondista Karel Nosek. Laureáty vyberou hradečtí zastupitelé tajným hlasováním přímo na místě.

Hradecké noviny (29. 3. 2005)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout