> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zájem o vánoční koncerty stoupá

Tipy MF DNES: Koncerty v Moravskoslezském kraji

Ostrava - Přestože se prosincový maraton adventních a vánočních koncertů pomalu chýlí ke konci, stále ještě skýtá dostatek příležitostí pro zpříjemnění předvánočního a vánočního času.
Zájem o tradiční koncerty ani ve stále rostoucím předvánočním shonu neklesá. "O vánoční koncerty zaznamenáváme v posledních letech zvýšený zájem. Ať již jsou to klasické adventní koncerty nebo vánoční programy populárních zpěváků, lidé i v tom spěchu mají zájem o zklidnění při hudebním zážitku," říká Jana Klimešová z ostravského Městského informačního centra. "V posledních třech letech je obrovský zájem o koncert Gospelové vánoce s Vandou Guzman, který nabízí černošské evergreeny i koledy v podání newyorské zpěvačky s fascinujícím hlasem."

Zájem je o tradiční adventní koncerty

Neklesající zájem o vánoční koncerty potvrzují i v Domě kultury města Ostravy. "Největší zájem je stále o klasiku mezi vánočními mšemi, kterou je Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby," uvádí pracovnice Domu kultury města Ostravy.
Rybova vánoční mše je na programu Domu kultury města Ostravy dnes od půl osmé večer. Účinkovat bude pod taktovkou Lubomíra Mátla Janáčkova filharmonie Ostrava, Ostravský dětský sbor, Moravský komorní sbor a sólisté Markéta Mátlová, Marika Žáková, Marek Olbrzymek, Jan Martiník.
Vánoční koncerty si pro své návštěvníky připravila i většina klubů v kraji, v jejichž nabídce si lze vybírat většinou i během svátečních dní. Mezi zajímavé akce bude bezesporu patřit vánoční koncert ostravského objevu, skupiny Banana.
Druhá vlna koncertů přichází s počátkem nového roku. V Ostravě se se svým novoročním koncertním programem představí v Domě kultury Nové huti v Ostravě-Zábřehu například známý chlapecký sbor Boni Pueri.
Pěvecké seskupení, které svým uměním okouzluje publikum po celém světě, sklízí úspěchy především s jedinečným propojením českých koled s vánočními skladbami z celého světa.
Koncert začíná v sedm hodin večer.

MF DNES (21. 12. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout