> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Sváteční koncerty ohlašují Vánoce

Lidé se mohou těšit na Richarda Pachmana nebo chlapecký pěvecký soubor Boni Pueri

Olomouc, Jeseník - Přezdívkou český Vangelis se může pochlubit skladatel, zpěvák a klávesista Richard Pachman, který vystoupí v sobotu v 19 hodin v olomoucké Redutě. Spolu s ním bude hrát houslový virtuos Jaroslav Svěcený.

Koncert s Pachmanem nešlo odmítnout, říká Svěcený

Ve slavnostně laděném programu vánočního koncertu zazní instrumentální ukázky z Pachmanova třináctého alba Pianoviolin, na kterém se kromě Svěceného podílel také violoncellista Jiří Bárta. „Richard mi dal cédéčko s demosnímky a svým tichým vemlouvavým hlasem mě požádal o spolupráci. Pachman je pro mě renesanční člověk, kterých je v téhle zemi pomálu. Svým fluidem dokáže oslovit v podstatě každého, s kým zatouží spolupracovat,“ uvedl Svěcený.
Album Pianoviolin představuje hudbu napříč žánry. „Deska obsahuje melodie sváteční, symfonické i uklidňující. Natáčení trvalo celkem deset měsíců a podílel se na něm padesátičlenný tým,“ informují Pachmanovy internetové stránky.
Posluchači vyslechnou také latinsky zpívané chorály, vánoční písně či ukázky z chystaného scénického oratoria Mistr Jan Hus. Výtěžek koncertu poslouží malým obyvatelům Dětského domova ve Strančicích, který muzikant dlouhodobě podporuje.
O den později zahraje Richard Pachman také v prostějovském divadle. Koncert začíná v 19 hodin.

Předvánoční atmosféru v Jeseníku oživí Boni Pueri

Příjemným zpestřením předvánoční atmosféry bude rovněž vystoupení českého chlapeckého sboru Boni Pueri, který zavítá v sobotu v 17 hodin do jesenické Kaple.
Pěvěcký soubor nedávno vydal nové album A Ceremony of Carols, na němž se sešel s pražskou Musicou Bohemica Jaroslava Krčka.
Desku doplňují vánoční koledy z Itálie, Španělska, Německa, Slovenska, Polska a Francie, nechybí ani česká Žežulka z lesa vylítla a moravská Byla cesta, byla ušlapaná, všechny v aranžích znalce českého a evropského folkloru Jaroslava Krčka. „Je to naše už asi čtvrté klasické vánoční album. Koledy v tradičních úpravách jsou od třinácti národů Evropy, jsou však méně známé. Jde sice o sváteční album, ale nejsou to jen zvonečky a koledy, tedy typický vánoční kýč,“ připomíná sbormistr souboru Jakub Martinec.

Radek Václavík - MF DNES (3. 12. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout