> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Ve městech rozsvítí vánoční stromy

Na předvánočních trzích a výstavách mohou lidé koupit sváteční výzdobu i dárky

Mladá Boleslav - Ve většině měst se tento víkend slavnostně rozsvítí velký vánoční strom, slavnostní výzdoba ulic a veřejných prostranství. V následujících dnech začnou jarmarky a vánočně motivované společenské akce.
Jako první se rozsvítí vánoční strom v Mladé Boleslavi. Stane se tak již dnes v 18 hodin ve Sboru českých bratří. Zároveň tady bude zahájena výstava dvanácti různých betlémů a prodej adventních věnců a drobných vánočních ozdob.
V Bělé pod Bezdězem a v Bakově nad Jizerou rozsvítí městské vánoční stromy v neděli v 17 hodin. V Bakově nad Jizerou mají ještě jednu slávu navíc. „Letos poprvé se spolu s vánočním stromem rozsvítí v hlavních ulicích města i nově koupená vánoční výzdoba,“ uvedla tajemnice bakovského městského úřadu Jaroslava Čermáková.
Lidé si už také zvykli na pořádání jarmarků. V Bakově nad Jizerou na zdejším náměstí bude v sobotu 3. prosince a doplní ho akce nazvaná Gastroden 2004. Na tamní radnici studenti střední integrované školy z Turnova předvedou své kuchařské umění včetně ukázek slavnostních vánočních tabulí.
V Mladé Boleslavi se vánoční jarmark koná v sobotu 11. prosince na Českobratrském náměstí a ve Sboru českých bratří. Stánkový prodej zboží výhradně s adventní a vánoční tématikou doprovodí i stylový kulturní program. V Mnichově Hradišti je pro vánoční jarmark na Masarykově náměstí vyhrazená sobota 18. prosince. V ten samý den v Bělé pod Bezdězem začne jednu hodinu odpoledne Vánoční jarmareček. Zakončí ho mezi čtvrtou a pátou hodinou bude zinscenování živého Betléma v režii ředitele zdejších městských kulturních zařízení Petrem Matouškem. „Účinkují obyvatelé Bělé a zapojit se může každý, kdo přijde a projeví zájem,“ slibuje Matoušek.
V první polovině prosince v Mladé Boleslavi chystá Akma klub předvánoční meditace a adventní rozjímaní. Podobně v Ambře v Palackého ulici se koná v pátek 17. prosince předvánoční meditace s Helenou Vitmajerovou a každý příchozí musí jako vstupné přinést vlastní vzorek čerstvě upečeného vánočního cukroví.
Mladoboleslavská městská galerie Templ zve v sobotu 11. prosince děti i dospělé, aby si prohlédli i vlastnoručně vyzkoušeli, jak se foukají skleněné figurky, vyřezává ze dřeva, zdobí perníčky a vyrábějí ozdoby ze slámy. Na večer druhé prosincové soboty je ve Sboru českých bratří připravené scénické zpracování České mše vánoční Jana Jakuba Ryby. Účinkovat budou členové komorního sboru opery Národního divadla v Praze s dirigentem Přemyslem Charvátem.
V sále mladoboleslavského kulturního střediska Svět v Tylově ulici se uskuteční v pondělí 13. prosince hudebně naučné představení Betlém, při kterém si děti v hledišti zazpívají spolu s herci na jevišti vánoční koledy.
V pořadu pod názvem Hudební vánoce v duchu renesance a baroka, který se uskuteční v Templu ve čtvrtek 16. prosince, se představí místní Barokní trio a Trio Profundo i žáci a učitelé mladoboleslavské základní umělecké školy.
Vsále Škoda Auto Muzea vystoupí v neděli 28. listopadu skupina Hradišťan s Jiřím Pavlicou a hostujícím Dětským a mládežnickým sborem Jizerka ze Semil. Vpátek 3. prosince při vánočním koncertu zahraje dechový orchestr mladoboleslavské automobilky spolu se smíšeným sborem Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy Praha.
Ve čtvrtek 16. prosince se mohou milovníci koled a sborového zpěvu těšit na vánoční koncert pražského chlapeckého souboru Pueri Gaudentes. V Bakově nad Jizerou advent zahájí zítra koncertem pěveckého sboru z Osečné Canzonetta.

Jan Fidler - MF DNES (26. 11. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout