> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Kraj čeká přívalová vlna koncertů

V adventu se mohou lidé těšit na Gospelové i Ústecké Vánoce či vystoupení Boni pueri

Advent bývá dobou, kdy na většinu Východočechů padne nostalgická nálada Vánoc. Mnohem ochotněji tak vyrážejí na koncerty pěveckých sborů, gospelů a zpěváků, jejichž tvář se neobjevuje každou sobotu v televizních estrádách.

Pardubice - Podobně jako se s koncem listopadu obalí kandelábry a štíty obchodů chvojím s červenými mašlemi, plakátovací plochy zaplní upoutávky na koncerty, kterým v názvu nesmí chybět slovo Vánoční nebo Adventní.
Letos opět čeká lidi v Pardubickém kraji neztenčený příval koled, gospelů, recitálů a svátečních vystoupení, mezi nimiž dominují koncerty královéhradeckého chlapeckého sboru Boni pueri, Gospelové Vánoce s Vandou Guzman and the Gospel Explosion či měsíční Ústecké Vánoce na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí.

Guzman je druhá Whitney Huston, tvrdí pořadatel

Po loňském úspěchu Gospelových Vánoc v pardubickém kostele sv. Bartoloměje si agentura 79 Promotion znovu pozvala hosty ze zámoří.
"Letos přijede zpěvačka Vanda Guzman se sborem Gospel Explosion. Guzman pochází z New Yorku a říká se o ní, že je to nabitý vulkán, který uchvátí publikum kdekoliv na světě. Kromě gospelů je navíc vítaným hostem po boku světových hvězd jazzu, popu i muzikálů jako The Pointer Sisters, Les Brown nebo Wilson Picket. Jako skladatelka zaznamenala úspěch prodejem více než milionu desek v produkci D. J. Sammyho. Mně ze všeho nejvíc připomíná svým hlasovým potenciálem Whitney Huston," nešetří chválou pořadatel Tomáš Urbánek.
Kromě koncertu 16. prosince v pardubickém kostele sv. Bartoloměje stihne Guzman a spol. zazpívat i v Hradci Králové v kostele Božského Srdce Páně. Tady se koncert uskuteční o den dříve, ve středu 15. prosince.

Boni pueri se po roce vrací do Domu hudby

Jedním z nejoblíbenějších vánočních koncertů bývá vystoupení hradeckých Boni pueri. Ti se na konci listopadu zastaví ve Svitavách a čtyři dny před Štědrým večerem pak v pardubickém Domě hudby.
"Sbor Boni pueri patří neoddiskutovatelně k nejlepším chlapeckým pěveckým sborům. Ačkoliv přijede s vánočním koncertem do Pardubic už poněkolikáté, vždycky dokáže posluchače překvapit něčím novým. A pokaždé místní publikum nadchne," libuje si pořadatelka Milada Velehradská a upozorňuje na další pozoruhodný počin, který má namířeno do Domu hudby. "Na 9. prosince jsme pozvali scénické zpracování Rybovy České mše vánoční v podání Dětské opery Praha. To je neuvěřitelné představení, protože role hrají děti, jejichž hlasy jsou fantastické," rozplývá se Velehradská. Lidé v Ústí se už tradičně mohou od 28. listopadu houfovat na Mírovém náměstí. S měsíčním předstihem tu totiž začnou Ústecké Vánoce. "Vánoce jsou pro nás hodně hektické období. Jako jediní v kraji připravujeme takový dlouhodobý program," říká ředitelka místního Klubcentra Dana Chládková, která do Ústí pozvala například Jakuba Smolíka či country-brutal-technofolkovou partu Semtex.

Magdalena Nová (23. 11. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout