> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Novoroční koncert Boni pueri v Ostravě

Ostrava - V Domě kultury Nové huti v Ostravě se v neděli 2. ledna 2005 uskuteční novoroční koncert chlapeckého pěveckého sboru Boni pueri.

Tento sbor se od svého založení v roce 1982 zařadil mezi prestižní hudební tělesa v České republice. Ve sboru zpívá na 350 chlapců z východních Čech ve věku od čtyř do 23 let. Sbormistry jsou Pavel Horák a Jakub Martinec. Sbor vystupuje ve smíšené sestavě soprán- alt- tenor- bas po celém světě. Často přijímá pozvání na přední hudební festivaly, jako je Pražské jaro, Europalia v Bruselu, Americafest - Minneapolis a jiné.

Diskografie Českého chlapeckého sboru Boni pueri z Hradce Králové u Supraphonu už sice čítá sedm alb, ale teprve to sedmé, které vyšlo vloni na konci května, je ryze profilové. Vydavatele k tomu přivedl platinový úspěch loňské vánoční desky, na níž hostovali Karel Gott, Lucie Bílá či Pavel Šporcl. Proslulý sbor, který projel Japonsko, Koreu a Spojené státy, se těší z desky a chystá na příští rok v Hradci Králové Světový festival chlapeckých a mužských sborů. Boni pueri jsou jediným sborovým tělesem v republice, které má u Supraphonu profilovou desku.

rp - Moravskoslezský deník (22. 12. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout