> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

The Gospel Train hráli letos výjimečně na zámku

Horšovský Týn - Adventní koncerty v H. Týně navštěvuje stále více lidí. Poslední se koná už tuto sobotu a sérii adventních akcí završí v neděli Staročeský vánoční jarmark.

Třetí adventní koncert se v neděli uskutečnil v Horšovském Týně. Jeho návštěvníci tentokrát výjimečně zamířili opět do Erbovního sálu místního zámku.

V posledních letech bylo zvykem, že třetí adventní koncert patřil domácímu souboru The Gospel Train a konal se vždy v kostele svatého Apolináře. Letos se kvůli části repertoáru přesunul do Erbovního sálu, kde se konají ostatní koncerty. "Sál byl opět plný. Přesný počet návštěvníků ale neznáme, protože vstupné bylo dobrovolné," uvedla ředitelka pořádajícího MKZ Leona Císlerová a pokračovala: "Měl to být čtvrtý koncert The Gospel Train v kostele, bohužel to nevyšlo. Po vyslechnutí zmíněných písniček, jsem na nich ale nic závadného nenašla. Poděkovat ale chci kastelánu Janu Rosendorfskému, že nám i tak narychlo umožnil koncert uspořádat v zámku. Změnu jsme stačili ohlásit už návštěvníkům druhého adventního koncertu, oznámili jsme ji i v rádiích."

Letošní adventní koncerty mají v H. Týně ohromné ohlasy. "Možná už lidi nebaví stále stejné pořady v televizi, samotného mě překvapilo, že je úplně narváno, ale samozřejmě nás to těší," sdělil po koncertu Boni Pueri v neděli 12. prosince starosta H. Týna Josef Holeček, který se snaží nevynechat žádný z koncertů.

"Byl to znamenitý kulturní zážitek. V prostředí zámku nezapomenutelný. Oproti loňskému roku jsou koncerty opravdu navštěvovanější, možná je to tím, že vznikla tradice, lidé se na ně těší, berou už je jako přirozenou součást adventu."

Poslední ze série koncertů se v Erbovním sále uskuteční tentokrát v sobotu 18. prosince. Od 17 hodin tu vystoupí Komorní orchestr Základní umělecké školy H. Týn a Pěvecké sdružení Jany Lengálové.

"Završením adventu pak bude také tradiční Staročeský vánoční jarmark v neděli 19. prosince doplněný bohatým programem. Vystoupí v něm Collegium Fiddle Dolce, The Gospel Train, skupina historického šermu Samotáři. V 17 hodin je na programu živý betlém v podání ochotníků a členů pěveckého sboru místní základní školy," dodala ředitelka MKZ.

Domažlický deník (14. 12. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout