> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zpěvák Karel Gott obdržel v Německu cenu Zlatý mikrofon

PRAHA - Populární český zpěvák Karel Gott se stal nejžádanějším umělcem roku v Německu. Rozhodli o tom pracovníci tamních firem, pořadatelů a agentur z okruhu časopisu Künstler Magazine. Cena Zlatý mikrofon byla Karlu Gottovi předána v německém městě Böblingen. Jan Adam z jeho týmu informoval, že poprvé získal Gott toto ocenění už v roce 1991.

Během listopadu se má Karel Gott podle své internetové prezentace představit v Německu v aréně v Oberhausenu a pak v Erfurtu. Bezprostředně poté by se měl objevit v Praze v novém muzikálu Tři mušketýři, ale 21. listopadu ho čeká koncert opět v Německu - v Olympijské hale v Mnichově. Pak má ještě dvě vystoupení v Berlíně a počátkem prosince figuruje v jeho plánech pražský muzikál Miss Saigon.

S Gottovými nahrávkami už se prodalo kolem 30 milionů zvukových nosičů. V Česku natočil šest desítek alb, v zahraničí, většinou u německé firmy Polydor, vydal více než 80 LP desek.

Nedávno převzal v Praze tento interpret platinovou desku za více 15.000 prodaných nosičů alba Kouzelné Vánoce, na kterém se podílela také Lucie Bílá, chlapecký sbor Boni pueri a houslista Pavel Šporcl. Úspěšně se letos prodávalo i jeho album Lásko má.

Karlu Gottovi má letos vyjít první vánoční DVD. Fotografie pro tento nosič pořídil v létě v Týnském chrámu na Staroměstském náměstí, kde v roce 1969 natočil úspěšnou desku Vánoce ve zlaté Praze.

Agentura GoJa Karlu Gottovi v říjnu uspořádala řadu tuzemských koncertů.

Na špici domácí pop-music se už tento zpěvák drží téměř celé půlstoletí. Poprvé se stal Zlatým slavíkem v roce 1963.

V létě oslavil oslavil Gott v New Yorku pětašedesátiny.

ČTK (1. 11. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout