> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Koncertem v Rudolfinu dnes vyvrcholí setkání chlapeckých sborů

Ve Dvořákově síni pražského Rudolfina dnes vyvrcholí světové setkání chlapeckých a mužských sborů, které se letos uskutečnilo poprvé mimo území USA. V několika skladbách se představí společně všech více než 460 účastníků festivalu, jehož hostitelem je český pěvecký sbor Boni pueri.
Světovou premiéru bude mít podle organizátorů při tomto programu kompozice The Dove and the Olive Leaf (Holubice a olivová ratolest) od Boba Chilcotta, skladatele a sbormistra v Královské hudební koleji v Londýně.
Chilcott, někdejší člen proslulé vokální skupiny King's Singers, má být mezi hosty festivalu, stejně jako hudební ředitel St. John's College v Cambridge David Hill nebo americký sbormistr James Litton, který působil v Národní katedrále ve Washingtonu.
Při závěrečném koncertě dále zazní Chicesterské žalmy Leonarda Bernsteina, Gloria od Johna Ruttera a Moravské dvojzpěvy Antonína Dvořáka. Program zaznamená Česká televize.
Společně se sborem Boni pueri je hlavním pořadatelem americká nezisková organizace Aliance pro umění a porozumění.

Radio Valc (15. 7. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout