> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Členové Boni Pueri mají plnou hlavu Vánoc

Členové královéhradeckého chlapeckého sboru Boni pueri spolu se souborem Musica bohemica a jeho šéfdirigentem Jaroslavem Krčkem už mají plnou hlavu Vánoc. Ode dneška totiž až do neděle 29. srpna natáčejí ve studiu Domovina v Praze mimořádný projekt. Podle Jiřího Štilce z hudebního vydavatelství ArcoDiva jde o nové album nejznámějších evropských a světových koled.
"Tuto kompaktní desku vydáme už koncem září. Známé melodie na ní zazní v nových úpravách. Zároveň vznikne nová kompletní nahrávka proslulého cyklu britského skladatele Benjamina Brittena nazvaného Ceremony of carols (Slavnosti koled)," řekl dnes Štilec.
Spolu s tímto renomovaným chlapeckým sborem, který podle něj naposledy doslova zazářil v polovině července na koncertu světového sborového festivalu v Rudolfinu, se na nové kompaktní desce podílí přední hráč na trubku a sólista České filharmonie Miroslav Kejmar. V partu harfy ve skladbě Benjamina Brittena vystoupí sólistka souboru Musica bohemica Hana Müllerová.
Chlapecký sbor Boni pueri vyjel začátkem letošního roku poprvé do USA za honorář. Na svém prvním profesionálním americkém turné zavítal se sbormistrem Jakubem Martincem do dvanácti států USA, kde absolvoval bezmála čtyři desítky vystoupení. K uměleckým vrcholům patřily začátkem března koncerty ve dvou chrámech americké episkopální církve - v Grace Cathedral v San Francisku v Kalifornii a v kostele St. Columba's ve Washingtonu.
Za honoráře zpívali už Boni pueri například v Nizozemsku či Koreji, ale jinak to pro ně není v cizině zcela obvyklé.

Radio Valc (27. 8. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout