> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Nové nahrávky ArcoDiva

Další nové nahrávky dokončila v těchto dnech společnost ArcoDiva. K nejvýznamnějším patří live snímek oratoria Svatá Ludmila Antonína Dvořáka z letošního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro.
Nahrávka pořízená ve spolupráci s Českým rozhlasem vznikla na zakázku tohoto festivalu nejmodernější technologií DSD a vícekanálovým záznamem. Pražské jaro v současné chvíli intenzívně jedná s různými vydavateli o vydání tohoto Dvořákova stěžejního díla.
Další dokončenou nahrávkou je produkce vokálního kvarteta QVOX. Tento soubor natočil v Brně výběr ze sborů Leoše Janáčka a sborovou tvorbu Pavla Křížkovského - Janáčkova učitele. Nahrávka vyjde během letních měsíců. Velmi rozsáhlým projektem připraveným k vydání na dvou kompaktních discích je komplet Janáčková klavírního díla. Projekt k Roku české hudby podporuje Nadace Leoše Janáčka a Janáčkovo klavírní dílo natočil Jan Jiraský. Dvoudeskový komplet vyjde na podzim tohoto roku.
Jmenované vydavatelství teď připravuje nový vánoční projekt, na kterém se spojí Český chlapecký sbor Boni pueri a soubor Musica bohemica s dirigentem Jaroslavem Krčkem. Na podzim vznikne i nahrávka klavírního tria ArteMiss a sopranistky Simony Šaturové - komorní a písňová díla Dmitrije Šostakoviče.

Radio Valc (1. 6. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout