> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Milovníci vážné hudby mají svátek

Devátý ročník festivalu Concentus Moraviae zahájí mezinárodní hudební projekt České sny

Jižní Morava - Dnešním koncertem v Náměšti nad Oslavou startuje tradiční kulturní akce pro milovníky vážné hudby konaná na území jihomoravského regionu. Devátý ročník Mezinárodního hudebního festivalu Concentus Moraviae představuje domácí část velkolepého evropského projektu České sny. Akce se koná pod společnou záštitou Magdaleny Kožené a Václava Havla.
„Projekt České sny je příspěvkem k Roku české hudby a současně se váže ke vstupu České republiky do Evropské unie. Zaměřuje se především na prezentaci české hudby v zahraničí. V ojedinělé časové a dramaturgické šíři představí tvorbu skladatelů narozených či působících v českých zemích,“ uvedl dramaturg festivalu Aleš Březina.
Série koncertů vážné hudby Concentus Moraviae zavítá v následujícím měsíci celkem do třinácti míst Jižní Moravy, Vysočiny a také do sousedního Rakouska. Diváckými lákadly budou bezesporu vystoupení věhlasných interpretů z oblasti vážné hudby. V programové nabídce figurují jména Ivy Bittové, Pavla Šporcla, Jany Bouškové, Wihanova kvarteta nebo sboru Boni Pueri.
Autobusová doprava na jednotlivé koncerty bude z Brna zajištěna od Janáčkova divadla s odjezdem vždy v 18 hodin. Kupony v ceně 80 korun je možné zakoupit v předprodeji KIC v Běhounské ulici 17. Tamtéž lze obdržet i vstupenky na vybrané koncerty, které stojí vždy o třicet korun více než běžné, ovšem zákazník s nimi navíc získá košíček jahod a skleničku sektu.
Domácí část festivalu České sny zakončí 3. července v Kyjově vystoupení sólistky Ivy Bittové a Škampova kvarteta. Koncert odvysílají přímým přenosem Česká televize a Český rozhlas. Ve druhé polovině letošního roku navštíví festival celkem šestnáct evropských zemí, například Německo, Belgii, Nizozemí, Itálii, Řecko a Velkou Británii.

Lenka Suchá - MF DNES (3. 6. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout