> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni Pueri roztleskali zaplněný kostel

Lysá nad Labem - Ve zcela zaplněném kostele sv. Jana Křtitele za obrovského a zaslouženého potlesku ve velikonočním podvečeru zazpíval světoznámý chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri z Hradce Králové. Program byl velmi pestrý, od evropské klasiky až po výběr slavných broadwayských muzikálových melodií, ty uvedly druhou část koncertu s podtitulem hudební cestování. Při tom se posluchači prostřednictvím melodií a zajímavé choreografie mohli ocitnout třeba i v Japonsku nebo v Africe. Závěr koncertu měl původně patřit jedné z našich nejznámějších operních melodií Proč bychom se netěšili ze Smetanovy Prodané nevěsty. Ale publikum si vyžádalo ještě dva přídavky. Český chlapecký sbor Boni Pueri vznikl před více než dvaceti lety a za dobu své existence vydal 7 vlastních CD a na třinácti se podílel. "Kluci" účinkují po celém světě a také po boku významných osobností.

"Spolupracujeme s řadou známých umělců. U nás je to například Lucka Bílá nebo Štefan Margita, ze zahraničních José Carreras. Každý umělec nás svým způsobem obohatí,"

řekl umělecký šéf Pavel Horák. Boni Pueri účinkují za honorář, což u dětstkých pěveckých sborů není až tak obvyklé.

"Nedostáváme ani korunu dotací. Cesty do zahraničí si musíme financovat sami a například dostat soubor letecky do USA nebo Japonska stojí 1,5 milionu korun. My je dokážeme vydělat,"

řekl umělecký šéf.

"Kromě toho kluci ve sboru nic neplatí, snažíme se vychovávat talenty bez ohledu na finanční možnosti rodin a za svou špičkovou profesionální práci si zaslouží určité výdobytky včetně oblečení a kvalitního ubytování,"

dodal Horák. Koncert pořádalo Město Lysá nad Labem, vyčlenilo na něj z rozpočtu 30 tisíc korun.

Jana Křížová - Nymburský deník (14. 4. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout