> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri budou v létě hostit Světové setkání sborů

PRAHA 14. března (ČTK) - V létě od 8. do 16. července bude v Hradci Králové a v Praze Světové setkání chlapeckých a mužských sborů. Českou republiku si američtí organizátoři vybrali díky renomé chlapeckého sboru Boni pueri, který se nedávno vrátil ze sedmitýdenního turné po USA.

"Letos poprvé v desetileté historii je tento unikátní světový pěvecký festival přesunut z USA do Evropy," řekla Iva Nevoralová z agentury Arcodiva, pověřené organizací závěrečného galakoncertu 15. července 2004 v Praze ve Dvořákově síni Rudolfina. Tam mají za přítomnosti televizních kamer vystoupit všechny zúčastněné sbory.

Setkání pořádané jednou za dva roky je podle Nevoralové přísně výběrovou akcí a zúčastní se ho téměř 600 zpěváků z celého světa - z Austrálie, Ameriky i Evropy.

V Hradci Králové budou koncerty situovány do chrámu sv. Ducha. O zúčastněných tělesech není zatím nic bližšího známo. Organizátoři však již zveřejnili jména pozvaných hostujících sbormistrů.

Jsou jimi Američan James Litton a David Hill a Bob Chilcott z Británie. Litton, považovaný za jednoho z nejvýznamnějších amerických specialistů ve sborovém zpěvu, působí v Národní katedrále ve Washingtonu. Hill je hudebním ředitelem a varhaníkem St. John's College v anglickém univerzitním městě Cambridge. Chilcott, někdejší člen proslulé vokální skupiny King's Singers, je sbormistrem pěveckého sboru londýnské Royal College of Music.

Společně se sborem Boni pueri je hlavním pořadatelem americká nezisková organizace The Alliance for Arts and Understanding.

ČTK (14. 3. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout