> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boušková, Margita i české orchestry hostují právě po světě

Harfistka Jana Boušková vzbudila velkou pozornost vystoupením v sále Berlínské filharmonie, jímž zahájila turné po Německu. Brněnská agentura C.E.M.A. informovala ČTK, že Bouškovou doprovodil v Harfovém koncertu Alberta Ginastery španělský orchestr Orquestra Ciudad de Granada s dirigentem Josepem Ponsem a že si publikum vyžádalo tři přídavky.
Mezinárodně uznávanou mladou českou umělkyni po dnešním vystoupení ve Wilhelmshavenu čeká v sobotu Osnabrück, poté Wuppertal, Düsseldorf, Bielefeld, Kolín nad Rýnem, Řezno, Augsburg a 22. března koncert v Norimberku. Na jaře vystoupí Jana Boušková na evropském turné se slavným houslistou Maximem Vengerovem, a to v Nizozemsku, Německu a Itálii.
Tenorista Štefan Margita se účastní v Londýně příprav na novou inscenaci Šostakovičovy opery Katěrina Izmajlová (Lady Macbeth Mcenského újezdu). V Královské opeře Covent Garden bude mít premiéru 1. dubna. S Margitou má zpívat Katarina Dalaymanová, diriguje Antonio Pappano a režíruje Richard Jones. Od premiéry díla v tehdejším Leningradě uplynulo letos v lednu sedmdesát let.
Česká filharmonie je tento měsíc na turné po USA. Komorní orchestr Pražských symfoniků se naopak vrátil ze svého prvního turné do Spojených arabských emirátů. Na pozvání Umělecké rady byl hlavním hostem čtvrtého ročníku hudebního festivalu v Al Ainu.
Na přípravě tamního pětidenního programu se letos podílelo české velvyslanectví. Zazněly tak vedle Bachovy, Vivaldiho, Mozartovy, Glinkovy a Rossiniho hudby také Dvořákovy, Stamicovy, Tůmovy a Duškovy skladby. Jako sólisté se uplatnili Jaromír Klepáč, Žofie Vokálková, Jiří Hurník a další členové orchestru.
Ze sedmitýdenního turné po USA se již vrátil Český chlapecký sbor Boni pueri. Absolvoval téměř padesát koncertních vystoupení.
Recitál českého pianisty Jiřího Kollerta byl v neděli v japonském městě Jokohama součástí 22. ročníku cyklu klavírních koncertů, na kterých vystupují vždy čtyři vybraní sólisté. Podmínkou účasti je vítězství alespoň ve třech prestižních mezinárodních soutěžích a věk do 30 let. Kollert hrál skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Josefa Suka a Bohuslava Martinů. V Jokohamě byl po Janu Simonovi teprve druhým českým klavíristou vybraným v silné mezinárodní konkurenci.

Radio Valc (11. 3. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout