> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri měli v Americe úspěch

Královéhradecký chlapecký pěvecký sbor Boni pueri má za sebou už dvaadvacet let existence. Za tu dobu se v něm vystřídalo na tisíc chlapců, stal se jedním z neznámějších hudebních těles v České republice, na svém kontě má víc než 1500 koncertů, turné po třech kontinentech i nahrávky oceněné prestižními cenami. Účinkoval s takovými hvězdami, jako je slavný tenor José Carreras. Tento víkend se Boni pueri vrátili z více než šestitýdenního turné po Spojených státech. A jak uvádí jejich sbormistr Jakub Martinec - turné velmi úspěšného:
My jsme začínali u kanadských hranic, postupně jsme procestovali dvanáct amerických států až do Colorada, kde jsme z Denveru přeletěli do Kalifornie, měli jsme koncert v San Franciscu a závěrečný koncert byl pro českou ambasádu ve Washingtonu.

A s jakým programem?
Program byl určen naší americkou agenturou. Byl rozdělen do tří částí, byl to průřez naším repertoárem od staré muziky v první části, kde jsme uváděli ukázky z klasických děl, v druhé části byla česká hudba a folklór a třetí část tvořily písně různých národů.

Jak se program Američanům líbil?
Boni pueri na turné ve Spojených státechMy jsme byli v Americe počtvrté a americké publikum je skvělé, reaguje spontánně. Myslím, že program se určitě líbil, všech třicet devět koncertů bylo skvěle naplněno a skončilo ovacemi vestoje, takže doufejme, že se líbil.

Chodili na Vaše koncerty i Češi žijící v Americe, čeští krajané?
Pravidelně, téměř na každém koncertu se někdo objevil. Někteří dokonce cestovali na víc koncertů, takže se za námi vraceli. Bylo to moc příjemné.

A jak se celá ta cesta líbila klukům?
Pro kluky to byl ohromný zážitek, viděli toho strašně moc. Je to nejen o zpívání, ale i o cestování. Měli spoustu prohlídek muzeí, byli jsme v Bílém domě, kde nám ambasáda zařídila, že jsme mohli jít dovnitř. V San Franciscu byli ve věznici Alcatraz, to je sen každého malého chlapce.

A jak kluci snášejí to dlouhé odloučení od rodiny, od kamarádů?
Ta parta se vybírá dlouho dopředu, aby na sebe byli kluci zvyklí, aby spolu dokázali šest a půl týdne fungovat, být spolu po hotelích i v rodinách. Zvládli to skvěle, protože právě ta parta byla výborná.

Jaký je Váš běžný režim v Česku? Jak často zkoušíte?
Zkoušíme třikrát, čtyřikrát týdne a pravidelně koncertujeme. Průměrně máme každý týden koncert.
Jaké zájezdy plánujete během letošního roku?
Za měsíc nás čeká turné po Španělsku s barokním orchestrem Musica Florea, potom vystoupení na Pražském jaru a turné po Německu.


A chystáte se vydat nějaké nové cédéčko?
Nové cédéčko se plánuje o prázdninách.

Milena Štráfeldová - Český rozhlas (9. 3. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout