> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Sbor BONI PUERI odlétá na své první profesionální americké turné

Ve středu 21. ledna 2004 odlétá na své první profesionální americké turné Český chlapecký sbor BONI PUERI z Hradce Králové. Jejich cesta povede přes 12 států USA - Colorado, Illinois, Iowa, Kansas, Minnesota, Nebraska, New Hampshire, South Dakota, Wisconsin, Wyoming, s uměleckými vrcholy v Californii - koncert ve známé Grace Cathedral v San Franciscu, a ve Washingtonu DC - St. Columba´s Church. Koncert ve Washingtonu se bude konat pod záštitou velvyslance České republiky v USA RNDr. Martina Palouše. Podrobné informace lze získat na www.bonipueri.cz. Na stránkách Boni pueri www.bonipueri.cz/usa2004 budou také průběžně zveřejňovány aktuální informace z turné. Návrat ze Spojených států amerických je plánován na 7. března 2004.

K uměleckým vrcholům mají patřit poslední dva koncerty turné, a to ve dvou chrámech americké episkopální církve - 2. března v Grace Cathedral v San Francisku v Kalifornii a 5. března v kostele St. Columba's ve Washingtonu. Celkem čeká chlapce bezmála 40 vystoupení. "Americká agentura náš sbor prodala na regulérní koncerty. Po dosavadních recipročních akcích, kdy býval hostem jiných sborů a zpíval většinou ve školách, je to průlom," řekla ČTK pracovnice Arcodiva Jana Černá. Sbor se sbormistrem Martinem Jakubcem během ledna a února navštíví státy Colorado, Illinois, Iowa, Kansas, Minnesota, Nebraska, New Hampshire, Jižní Dakota, Wisconsin a Wyoming. Za honoráře zpívali už Boni pueri například v Nizozemsku či Koreji, ale jinak to pro ně není v cizině zcela obvyklé. Na repertoáru má těleso pro turné skladby představující odkaz evropské klasiky od gregoriánského chorálu přes Wolfganga Amadea Mozarta po Benjamina Brittena, dále českou lidovou hudbu a pásmo nazvané S hudbou kolem světa. Během každého vystoupení střídají chlapci tři kostýmy. Pro turné si Boni pueri pořídili také nové oblečení, aby i v civilu byli jednotní. Honorář, který vedle pokrytí nákladů na cestu a pobyt v USA získají, bude vítaným přispěním na pokrytí běžných výdajů spojených s tuzemskou činností. Informace o jeho výši není veřejná.

Cesky rozhlas HK (21. 1. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout