> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Tenorista Margita bude zpívat Šostakoviče v Covent Garden

PRAHA 8. ledna (ČTK) - Tenoristu Štefana Margitu v březnu podle pražské agentury Arcodiva čeká velký umělecký úkol v londýnské Královské opeře Covent Garden - úloha v Šostakovičově Lady Macbeth Mcenského újezdu. Následovat pak má v Tokiu Bergova opera Vojcek, v níž účinkoval už loni v Římě.

Koncem loňského prosince zpíval Margita se svými hosty, pěveckými kolegy a chlapeckým sborem Boni pueri, v pražském Národním divadle. Benefiční vánoční koncert, při němž zazněly světové árie a tvorba českých skladatelů, známé melodie muzikálových tvůrců a vánoční písně a koledy, pořadatelé věnovali nutné rekonstrukci rukopisu Smetanovy opery Dalibor, uloženého v Českém muzeu hudby.

Na podzim byl Margita mezi českými pěvci, kteří se v Madridu podíleli na inscenaci Janáčkovy opery Osud. Představení připravené v koprodukci s pražským Národním divadlem bylo uvedeno celkem osmkrát. Madridské divadlo Teatro Real se prvním nastudováním autobiografické opery zapojilo do oslav letošního 150. výročí narození skladatele Leoše Janáčka jako první scéna.

Na letním festivalu v rakouském Bregenzu zpíval loni Margita v Janáčkových Příhodách lišky Bystroušky. Podílel se už na více než deseti různých inscenacích Janáčkovy Její pastorkyně - naposledy loni v květnu v pařížském divadle Châtelet a před několika dny v americkém městě Houstonu.

ČTK (8. 1. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout