> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Co si v roce 2004 přejí osobnosti v kraji

Většině krajských politiků, zastupitelů, ředitelů i kulturních pracovníků profesní přání splývají s osobními

Josef Krofta, režisér, pedagog a umělecký šéf Divadla Drak Hradec Králové: Přeju si, aby se mým „prvákům“ na DAMU dařilo stejně jako „páťákům“ v Draku. Aby si v dubnu Dorotka převlečená za Vocilku přivedla domů svého Švandu.
Aby se v srpnu našel ve Finsku princ, který polibkem probudí Sněhurku. Aby se zbytek roku škrtnul, protože mě v zimě bolí záda, a pokračovalo se na Josefa 2005.
Dominik Duka, královéhradecký biskup římskokatolické církve: Postavili jsme sochu papeži, ale nesplnil se můj sen, že v šedesáti půjdu do důchodu. Podařilo se nám však několik věcí, tradiční diecézní pouť i poděkování Fatimě. Pokročili jsme také v oslavách státního svátku sv. Václava. Potřebujeme však větší autonomní řízení jednotlivých farností, aby se lidé více a odpovědněji spojili jak v ekonomických otázkách, tak v duchovních programech. Princip určité samosprávy pod vedením kněze je impulz, abychom to zlepšili a prohloubili. Dalším momentem je otázka vyučování náboženství. Tam cítíme velké mezery. Jednak, abychom měli dobré učebnice a jednak uměli spojit vyučování s volným časem, aby to pro děti - především ty menší - bylo přitažlivější a rodiče je nemuseli nutit.
Vladimír Derner, první náměstek krajského hejtmana, Hradec Králové: Pokud za svou profesi mohu považovat regionální politiku, pak mým přáním je, aby kraje byly skutečně plnohodnotným samosprávným celkem, který se dokáže vyrovnat se svojí odpovědností za podmínky, které pro svůj život občané v kraji mají. Velmi rád bych si přál, aby se posílily kompetence, zejména v oblasti finančního hospodaření, a tedy i samostatnost krajů obecně. Hradeckému kraji bych mimo jiné přál, aby se dařilo v rámci zastupitelstva najít vždy rozumnou dohodu směřující k zájmům jeho občanů. V rovině osobní myslím, že přání tak trochu splývá s přáním profesním, neboť to, co v životě považuji za nejdůležitější, je schopnost dobrého prožívání zdravých vzájemných vztahů.
Ladislav Zeman, ředitel Klicperova divadla v Hradci Králové: Přeji si každý rok to samé. A sice, abychom vším, co děláme, zaujali se ctí své diváky. Abychom pro ně byli oporou a ostrůvkem přátelství, lásky, tolerance, sounáležitosti. Abychom stále nacházeli dost sil spojovat zdánlivě nespojitelné tak, aby se zájem veřejnosti stával i veřejným zájmem. V divadle o tom stále hrajeme. A oči věrných návštěvníků hovoří často o tom, že se to může podařit.
Pavel Bradík, hejtman Hradeckého kraje: Osobně bych si přál štěstí a zdraví pro rodinu. Ženě přeji hodně síly, aby to se mnou vydržela, protože mne jako politika doma téměř nevidí a mnoho věcí v domácnosti zůstává jen a jen na ní. Jako politik bych si přál, aby se rok podařil i mé straně. Zároveň bych ale chtěl, aby se nám po celý rok dařilo zachovat dobré a vstřícné vztahy s našimi partnery v koalici.
Martin Puš, starosta Jičína: Máme připraveno velké množství různých investičních akcí a projektů a byl bych rád, kdyby se nám alespoň část z nich podařilo už příští rok dotáhnout do zdárného konce. Také bych si přál, aby pohádková atmosféra v našem městě nebyla jen po dobu tradičního pohádkového festivalu, ale aby se v Jičíně zabydlela na celý rok.
Pavel Horák, sbormistr Českého chlapeckého sboru Boni pueri Hradec Králové: Z celého nabitého roku si přeji, aby se ctí dopadlo sedmitýdenní profesionální turné po USA s Jakubem Martincem, koncerty včetně Pražského jara a Světové setkání chlapeckých sborů v Hradci Králové, které spolupořádáme. Nejhezčí dárek jsme dostali na Štědrý den - potvrzení dalšího turné do Japonska v roce 2005. Ale úspěchy jsou pomíjející. Budu rád, když všichni kluci, kteří zpívají v Boni pueri, budou po celý rok okouzleni muzikou vyrůstat ve slušné lidi.
Ladislav Vrba, radní Hradeckého kraje: Příští rok bude obtížný pro krajské školství, protože budeme muset zmenšit počet škol i učitelů. Přál bych si, abychom se toho zhostili dobře. Jako starosta Hořic si přeji dělné zastupitelstvo a abychom měli dost peněz na úkoly, které potřebujeme splnit. Přeji také hodně štěstí a zdraví rodině a aby dětem a jejich nejbližším vydržely jejich krásné vztahy.
Jiří Němec, starosta Třebechovic pod Orebem: Mezi hlavní přání a úkoly jednoznačně patří získání evropských dotací na výstavbu betlémářského centra na třebechovickém náměstí. Stavba by se měla stát chloubou města a důstojným stánkem pro slavný Proboštův betlém. Přál bych si také co nejlepší mezilidské vztahy a osobně se chci snažit o to, aby se mnou byli obyvatelé Třebechovic spokojeni.
Iva Šedivá, poslankyně Parlamentu České republiky za ČSSD: Přeji všem lidem hodně klidu a více volného času pro své blízké. To bych popřála i sama sobě, protože také velmi bojuji s časem. V profesi bych ráda viděla více rozumných rozhodnutí a shody mezi lidmi.
Oldřich Vlasák, primátor Hradce Králové: Přál bych si především více času, který bych mohl věnovat rodině. Rok 2004 bude ve znamení příprav velkých projektů, které budeme realizovat v následujících letech. Chceme úspěšně rozjet stavbu letního koupaliště, které valné většině hradeckých obyvatel chybí. Předpokládám, že stejně úspěšní budeme s přípravou stavby autobusového terminálu. V příštím roce bude také velmi záležet na klidném náběhu našeho členství v Evropské unii. Velice bych si přál, abychom byli úspěšní při získávání příspěvků z evropských fondů pro projekty v našem městě.
Josef Malíř, náměstek primátora Hradce Králové: Hradci bych přál, aby se podařilo splnit předsevzetí a závazky, které jsme přijali dřív. Přál bych si, aby celý magistrát usazený v nové budově nastavil obyvatelům města co nejvlídnější tvář. Přál bych si, aby se podařilo udržet ekonomické zdraví města a přilákat zajímavé investory třeba na letiště. Sám si přeju spoustu spokojených občanů, protože bez nich nemůže být spokojená ani radnice.
Jiří Novák, ředitel Správy Krkonošského národního parku ve Vrchlabí: Se vstupem do Evropské unie budeme muset uvést do života projekt Natura 2000, který po dokončení pravděpodobně zvětší rozsah chráněného území. To může přinést určité komplikace pro majitele pozemků a naše zaměstnance čeká celá řada náročných jednání, u kterých bych si přál, aby proběhla ke spokojenosti obou stran. Druhou věcí je přijetí novely zákona o ochraně přírody. Věřím, že Parlament schválí zákon v takové podobě, která národnímu parku prospěje a nám jako jeho správcům nezkomplikuje život. Zdeněk Zahradník, ředitel Muzea východních Čech v Hradci Králové: Přál bych si, aby se méně sluchu dostávalo hlupákům a populistům. Dále bych byl velmi rád, kdyby naše práce našla odezvu alespoň u části lidí, kterým bychom vynahradili někdy až přílišnou povrchnost a nevkus, který nás obklopuje. Osobně si přeji více setkání se zajímavými a moudrými lidmi.
Martin Limburský, ředitel Oblastní nemocnice v Trutnově: Přeji si zejména to, aby se nám v nemocnici i příští rok podařilo udržet kvalitu poskytované péče na co nejvyšší úrovni. Současně bych chtěl pokračovat v modernizaci nemocnice zahájením poslední, třetí etapy její rekonstrukce, která má zahrnovat zejména zlepšení estetického vzhledu historických budov.
Ivan Adamec, starosta Trutnova a senátor za ODS: Příští rok nás v Trutnově mimo jiné čeká příprava výstavby nového divadla, budování domu s pečovatelskou službou a rekonstrukce radnice. Pro Senát proběhnou doplňovací volby, kde se budeme snažit upevnit pozice naší strany nebo je ještě posílit. To všechno bude velice náročné, takže si především přeji, abychom moje rodina i já sám přežili příští rok ve zdraví.
Miroslav Uchytil, starosta Chlumce nad Cidlinou: Přál bych si, aby se Chlumec v příštím roce začal už trochu stavět na nohy po morových ranách, které v roce 2003 i dříve dostal. Potřebujeme tady vyřešit hroznou dopravní situaci. Spousta lidí, kteří by měli pro Chlumec i kraj dělat víc, byla k řešení naší situace dosud velmi vlažná.
Karel Barták, senátor za Hradecký kraj: Za nejvýznamnější pozitivní vnitropolitickou událost končícího roku považuji náš referendem potvrzený souhlas se vstupem do EU. V osobním životě si uvědomuji, že pocit štěstí a stability, jež mně a mým blízkým byly letos dopřány prožít, jsou jen křehkým darem, jenž může být neočekávaně a mnohdy nenávratně ztracen. I pro rok 2004 si nadále přeji, abych při všech rozhodováních v osobním i politickém životě, jež musím denně činit, používal na správném místě a ve správném poměru rozum a cit. Spoluobčanům stejně jako sobě a svým blízkým přeji v novém roce co možná nejvíce štěstí. Zdraví je samozřejmě jeho nejdůležitější podmnožinou.
Leoš Heger, ředitel Fakultní nemocnice v Hradci Králové: Kdo se stará o nemocné, dobře ví, jak je pro člověka důležité zdraví. Proto přeji nejen své rodině, ale i všem ostatním hodně zdraví, štěstí a vzájemné snášenlivosti. Profesně bych si přál, aby se podařilo udělat změny ve zdravotnictví, které by mu prospěly. Přál bych si, aby peníze šly především těm, kteří si je zaslouží a kteří jsou úspěšní, ne těm, kteří s nimi neumí zacházet. To se týká i celé společnosti.

MF DNES (2. 1. 2004)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout