> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zpívají s José Carrerasem i Lucií Bílou

Mimořádný hudební zážitek připravuje Obecní úřad v Předklášteří pro všechny, kterým učaroval sborový zpěv. V neděli 7. září se v Bazilice Nanebevstoupení Panny Marie v Porta coeli uskuteční koncert duchovní hudby, na kterém vystoupí český chlapecký sbor BONI PUERI.

Začátek bohatého programu, který zahrnuje skladby současných skladatelů i klasiků, je v 15 hod. Během odpoledne zazní mimo jiné skladby W. A. Mozarta, G. F. Händela, Petra Ebena a dalších.
Český chlapecký sbor BONI PUERI se od svého založení v roce 1982 řadí mezi prestižní hudební tělesa v České republice. V tomto hudebním seskupení zpívá na 350 chlapců ve věku od 4 do 23 let, kteří vystupují ve dvou samostatných koncertních skupinách. Sbor, jehož jádro tvoří zpěváci z východních Čech, je znám po celém světě: slyšeli jej posluchači v USA, Japonsku, Velké Británii, Holandsku a jinde. Účastnil se také řady předních hudebních festivalů, jakými jsou např. Pražské jaro, Americafest a další. Chlapci vystupují i jako sólisté, nahrávají filmovou hudbu a zároveň ve filmech účinkují, natáčí pro rozhlas i televizi. Od roku 1997 sbor trvale úzce spolupracuje s nejlepší českou populární zpěvačkou Lucií Bílou. Doprovází i slavné operní pěvce, jakými jsou např. J. Carreras nebo H. Poort.

Nenechejte si proto ujít nevšední kulturní zážitek a vydejte se do Předklášteří poslechnout si, jak se duchovní hudba v podání chlapeckého sboru rozeznívá ve starobylém kostele.

VOX - noviny regionu Tišnovsko (28. 8. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout