> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Šumperská klasika pokračuje v září

Šumperk - Vyhlášený hudební cyklus s názvem Šumperská klasika láká od září znovu své početné fanoušky. Devátého září pokračuje třetí ročník Šumperské klasiky koncertem proslulého Pražského kytarového kvarteta.

„Pro zářijový koncert jsme zvolili komorní prostředí obřadní síně šumperské radnice, která je pro takové akce mimořádně vhodná,“ uvedl šéf pořadatelské agentury J+D Roman Janků.

Každý další měsíc čeká na posluchače opravdová hudební lahůdka. Na říjen pořadatelé získali vynikající japonskou klavíristku Yukie Ichimuru. Mimořádný koncert k výročí vzniku Československa zase potěší milovníky filharmonie. Pořadatelé věří, že Moravská filharmonie Olomouc beznadějně vyprodá velký sál šumperského Domu kultury.
Předposlední měsíc roku potěší posluchače klavíristka Veronika Böhmová a akordeonista Evžen Zámečník, kteří už zažili ovace na mnoha zahraničních pódiích.

Kalendářní rok uzavírá už tradiční Vánoční koncert, který má rovněž hvězdné obsazení. Do Šumperka přijede světově proslulý chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri z Hradce Králové. Tentokrát bude jeho hostem operní pěvec Štefan Margita. Cyklus vrcholí závěrečným koncertem druhého ledna, na kterém se předvede dechový sextet Bras 6.

Šéf agentury J+D Roman Janků věří, že si Šumperská klasika získá další fanoušky. „Snažíme se získat posluchače pestrou dramaturgií. Z ohlasů na první část cyklu, která proběhla do prázdnin, je zřejmé, že se nám to daří,“ sdělil Janků.

rš - MF DNES (1. 9. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout