> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Lucie Bílá opět pomáhá kostelu

Už třetí benefiční koncert má letos naplánovaný Lucie Bílá. Jde o koncert v rámci církevních slavností Panny Marie Sněžné v Kašperských Horách na Klatovsku.

Několikanásobná slavice dvakrát vystoupí 2. srpna v unikátním gotickém kostele svatého Mikuláše. Výtěžek půjde na jejich rozsáhlou a nákladnou rekonstrukci. Zpěvačka předloni na jeho záchranu vystoupila poprvé s dětským chlapeckým souborem Boni Pueri a loni s kytaristou Lubomírem Brabcem. Letos ji bude na koncertu doprovázet klavírista Petr Malásek. Zatím není jasné, jestli si na koncert připravila duchovní nebo vlastní moderní repertoár.

Kostel sv. Mikuláše z počátku 14. století stojí na hřbitově u Kašperských Hor. Má úzkou spojitost s hornickou minulostí a je jedním z nejstarších center osídlení kraje. Podle tradice chrám vystavěli a využívali horníci místních zlatých dolů. Památka vyžaduje rekonstrukci za přibližně 18 milionů korun.

Ladislav Paseka - Radio Impuls (24. 7. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout