> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zpívat Bella Ciao v Itálii se prý nevyplácí

Hradec Králové - Na hostesku Martu ani na italskou milostnou píseň Bella Ciao asi Český chlapecký sbor Boni pueri z Hradce Králové jen tak nezapomene. Těleso totiž v polovině července plnilo svou roli "evropského ambasadora" na mezinárodním festivalu pěveckých sborů v italském městě Lecco. "Na výslovné přání pořadatelů jsme s písní Bella Ciao, již jsme přichystali v novém aranžmá, vystoupili jako čestný host festivalu v závěru Folklorního večera na Garibaldiho náměstí v centru Lecca. Naše hosteska Marta nás důrazně žádala, abychom ji nezpívali. Milostná skladba, která byla v roce 1945 zneužita jako levicová revoluční píseň, by se prý mohla znelíbit pravicově orientované radnici," usmívá se sbormistr Jakub Martinec.

V zákulisí nastalo handrkování jak za časů bývalého režimu - zpívat, nebo nezpívat? Zatímco snaživá Marta českému sboru vyhrožovala, že tím zruší celý festival, konferenciérka už Boni pueri vyvolávala na jeviště. "Pořadatelé však naléhali, že Bella Ciao dát musíme. Publikum bylo nadšeno a nakonec k žádnému politickému skandálu nedošlo," dodává Martinec.

Boni pueri s italským orchestrem uvedli v Leccu v bazilice S. Nicoló a v Bergamu v bazilice Santa Maria Maggiore Requiem Gabriela Faurého, dále se představili na samostatném koncertu i na slavnostní mši, kterou pětidenní Festival Corale Europeo vyvrcholil.

Petr Mareček - MF DNES (23. 7. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout