> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Hudba a zvuk - Recenze

Boni pueri

Český chlapecký sbor


CD Supraphon SU 3764

Toto je profilová deska a zároveň splněné přání mnoha prodejců, kteří zachytili značný zájem veřejnost i o tento hudební žánr. Je to trocho div, protože jde o žánr vysloveně menšinový ve srovnání s komořinou či symfoniemi. Ale k desce samé:

Má pět dílů: začíná hebrejskou melodií, pak jsou ukázka renesanční polyfonie, pak C. Franck, Händel - prostě co se zvlášť líbí- i dnes a je součástí repertoáru. Zadruhé stará česká hudba včetně Zelenkovy Sub olea pacis , dále Dvořák, Smetana a dvě lidové k tomu, pak přídavkový repertoár zřejmě nutný na zájezdech -Waltzing Matilda atd. A konečně Broadway Medley s Hello Dolly aj.

Provedení jaké očekáváme od ostříleného koncertního sboru, zvuk čistý, velice ulehčující práci nahrávacímu týmu. Celkově znějí nahrávky z různých prostředí nahrávka víc, než dobře. Možná trochu ubrat (lineárně) hloubek kvůli varhanám, kdo nemá akusticky upravenou poslechovou místnost a přitom má slušné reprosoustavy. Dobrý titul, doporučuji.

Lubomír Fendrych - Neviditelný pes (15. 7. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout