> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Vystoupení BONI PUERI rozbouřilo v Itálii politické vášně

Jistou kontroverzi v neděli nechtěně rozpoutal v závěru svého vystoupení na koncertu pod širým nebem v severoitalském Leccu královéhradecký chlapecký sbor Boni Pueri. Na výslovnou žádost pořadatelů akce totiž zazpíval levicovou revoluční píseň z roku 1945, která se ovšem nelíbila pravicové radnici. Boni Pueri vystupovali na pětidenním Festivalu evropských sborů jako čestní hosté a představili se hlavně s Requiem Gabriela Faurého.

Sbor úplnou senzaci mezi temperamentními Italy písní "Bella, ciao!", kterou na výslovné přání pořadatelů festivalu v domnění, že jde o milostný text, nastudoval a provedl na Garibaldiho náměstí. Obecenstvo prý bylo revoluční písní nadšeno, naopak blízko infarktu byla hosteska chlapců, která se zpěvu pokusila zabránit.
Doufejme jen, že hlavy nebudou ani na jedné, ani na druhé straně padat stejně bez zaváhání, jako teplotní rekordy, které toto malebné italské městečko na břehu překrásného Lago di Lecco zachvátily minulý týden.
Proslulý chlapecký sbor z Hradce Králové založil někdejší sbormistr Pavel Horák v roce 1982. Sbor s celkem 350 členy už absolvoval na 1500 koncertních vystoupení po Evropě, Americe a Japonsku. Vydal sedm vlastních nahrávek a podílel se na třinácti dalších.

Český rozhlas (15. 7. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout