> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Lucie Bílá také letos zazpívá ve prospěch cenného kostela

Kašperské Hory - Zpěvačka Lucie Bílá i letos do svého pracovního plánu zařadila dva koncerty v hřbitovním kostele sv. Mikuláše v Kašperských Horách. Pořádá je občanské sdružení Křemelná se sídlem v Prášilech a budou se konat první srpnovou sobotu od 17 a od 20 hodin. Předloni, kdy se koncert královny českého popu konal v kostele poprvé, Lucii doprovodili členové chlapeckého pěveckého souboru Boni Pueri z Hradce Králové. Loni si pozvala kytarového virtuosa Lubomíra Brabce a letos vystoupí společně s klavíristou Petrem Maláskem.

Lucie Bílá kostel poznala při soukromé cestě na Šumavu, kde žije její přítel, malíř Václav Hrabánek, a také tam jezdí manželé Jan a Dagmar Brčákovi, kteří ji do tohoto kraje přivedli.

"Lucii se kostel sv. Mikuláše velice líbil, a protože ví, jak obtížně se shánějí peníze na opravu a údržbu historických památek, rozhodla se, že ve prospěch nádherné stavby uspořádá koncert. O tom, že se její myšlenka ujala, svědčí fakt, že letos koncert chystáme už potřetí," řekla nám Dagmar Brčáková, která je nejen Luciinou přítelkyní, ale také předsedkyní občanského sdružení Křemelná.

Kašperskohorský kostel sv. Mikuláše je unikátním představitelem architektury vrcholu raného středověku. Umělci, kteří v něm vystupují, si mimo působivého prostředí pochvalují výtečnou akustiku, pro kterou už se v kostele uskutečnila i hudební nahrávka.

Klatovský deník (4. 6. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout