> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Boni pueri mají jako sbormistra někdejšího člena

Jakub Martinec zpíval před deseti lety s královéhradeckým chlapeckým sborem Boni pueri jako třináctiletý sólo při závěrečném koncertu festivalu Pražské jaro. V tělese, které včera pokřtilo v Praze novou desku, se mezi tím stal profesionálním sbormistrem. Martinec doplňuje aktivity Pavla Horáka, zakladatele a uměleckého vedoucího sboru.

"Na Boni pueri nedám dopustit. Patřím k nim odmalička," řekl Martinec. Jak dodal, má také výhodu v tom, že ho kluci nemohou ničím "oblafnout".

Boni pueri letos natočili CD s klasickým repertoárem renesanční, barokní a romantické hudby s tradicionály i s muzikálovými melodiemi. Po prvních deseti dnech se nové desky podle vydavatelství už prodalo úspěšných 2000 kusů.
Sbormistr Horák založil těleso roku 1982. Sbor s celkem 350 členy už absolvoval na 1500 koncertních vystoupení po Evropě, Americe a Japonsku. Vydal sedm vlastních nahrávek a podílel se na třinácti dalších.

"Co je nejtěžší? Udržet kluky před japonskými fanynkami," řekl při křtu desky sbormistr Horák s úsměvem. "S klukama je vždy dobrodružství vyjet," dodal.

Martinec má na starost jednu ze dvou koncertních skupin, zhruba čtyřicetičlennou. "Starší se starají o menší, hlídají se sami. Nebojíme se je pustit ani v Tokiu nebo v New Yorku," přibližuje cestování po světě.

Pavla Horáka považuje Martinec za učitele, kolegu i kamaráda. Doufá, že to tak vydrží a že bude moci se svým sborem stále pracovat. "Jsme oba plně vytíženi. Nyní se připravujeme na turné do Ameriky," řekl.

Radio VALC (30. 5. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout