> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Město bude hostit světový festival sborů

Hradec Králové - Mezinárodní festival chlapeckého a mužského sborového zpěvu bude v příštím roce hostit město pod Bílou věží.

"Festival, který by se měl konat ve dnech osmého až šestnáctého července, se poprvé odehraje mimo území USA. Do Hradce má přijet na pět set zpěváků a další doprovod," řekl náměstek primátora Martin Soukup.

Hradec Králové si organizátoři vybrali z mnoha kandidátských měst s ohledem na mezinárodní prestiž sboru Boni pueri. Ten bude také hlavním pořadatelem přehlídky. Finanční záštitu nad projektem převzala americká nezisková organizace Alliance for Arts and Understanding.

Také město by se na festivalu mělo podílet. Organizátoři radnici požádali o zajištění kyvadlové dopravy městskými autobusy z místa ubytování účastníků do míst zkoušek a koncertů.

Dalším požadavkem je poskytnutí propagačních materiálů pro všechny účastníky festivalu, zajištění možnosti bezplatného využití Městských lázní a v případě potřeby uvolnění Městské hudební síně pro koncerty.

Záměr uspořádat přehlídku sborů ze všech koutů světa již podpořili hradečtí radní.

"Projekt se nám líbí. Výsledkem bude propagace nejen doma, ale i v zahraničí. Navíc v době festivalu se zvýší tržby místním obchodníkům a provozovatelům ubytovacích zařízení," dodal Soukup.

Celý festival by měla nahrávat veřejnoprávní Česká televize. Pořadatelé počítají i s přímým přenosem některého z koncertů.

Hradecké noviny (27. 5. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout