> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Město rozdá další sadu výročních cen

Hradec Králové - Zastupitelé budou mít dnes večer velmi těžký úkol. V Městské hudební síni mají už podeváté rozluštit tajenku, kdo získá výroční ceny města.

Na Hradeckou múzu aspirují tři instituce. Český chlapecký pěvecký sbor Boni pueri si nominaci vysloužil zejména za loňskou reprezentaci města na turné po Japonsku, Koreji a USA a za platinovou desku Supraphonu za vánoční CD.

Velkým konkurentem sboru bude Klicperovo divadlo, které potřetí dostalo titul Divadlo roku a hlavní cenu na festivalu v Českém Těšíně. Herečka Petra Výtvarová navíc získala Cenu Thalie. Činohra jako jediná reprezentovala republiku v rámci projektu Česká sezona ve Francii.

Třetím do party je Muzeum východních Čech. Jeho stěžejním loňským projektem byla reprezentativní výstava Jan Kotěra (1870 - 1923), která svým rozsahem předčila pražskou premiéru. Na rozvoji kulturního života se však muzeum podílelo řadou dalších akcí.

O Hradeckou sportovní cenu, kterou město uděluje od roku 1997, se budou ucházet střelci Dukly Leoš Hlaváček a Jan Sychra. Společně se podíleli na zlatých medailích z mistrovství světa a na bronzu z evropského šampionátu ve střelbě na skeet. Sychra navíc získal na "Evropě" další bronz. Kartami může zamíchat i judista Sokola Tomáš Mužík, který překvapil bronzovou medalilí na juniorském mistrovství světa. Získal domácí titul Judista roku a neprohrál jediný ligový zápas.

Jasno mají zastupitelé o dalších dvou cenách. Primus inter pares za dlouhodobé výsledky si odnesou hned dvě osobnosti - předseda Masarykovy společnosti Jiří Doležal a pedagog a basketbalový trenér Zdeněk Formánek. Laureátem hlavní Ceny Dr. Františka Ulricha za celožitovní dílo bude spisovatel Viktor Fischl.

Hradecké noviny (16. 4. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout