> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Chystá se další festival

K řadě královéhradeckých festivalů se možná přidá i prestižní mezinárodní festival chlapeckých a mužských pěveckých sborů. Ten by se měl na základě předběžných jednání uskutečnit od 8. do 16. července příštího roku.

Hostitelskou zemí všech předchozích ročníků bylo USA. Hradec Králové vybrali organizátoři jako jedno z kandidátských měst s ohledem na mezinárodní prestiž chlapeckého dětského sboru Boni Pueri. Jeho sbormistři spolu s americkými zástupci pořádající neziskové organizace Alliance for Arts and Understanding jednali o možném termínu a podmínkách festivalu s primátorem města Ing. Oldřichem Vlasákem. S výsledky seznámil radní 13. května náměstek primátora Ing. Martin Soukup.

„Podpora festivalu by pro město znamenala bezplatné poskytnutí a zajištění kyvadlové dopravy autobusy MHD z místa ubytování účastníků do místa zkoušek a koncertů, poskytnutí propagačních materiálů, možnost zdarma využít městské lázně a v případě potřeby i Městskou hudební síň,“ řekl náměstek, přisuzující akci celosvětový význam. Ve městě se totiž během devíti dní soustředí kolem pěti set zpěváků z nejlepších sborů všech končin. Celý festival má být navíc krom České televize přenášen i americkou CNN.

„Festival se bude poprvé konat mimo Spojené státy. Že jsme byli vybráni, považuji za velkou poctou pro město i celou Českou republiku,“ dodal Ing. Martin Soukup.

es - Radnice (26. 5. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout