> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Úspěšné turné Boni pueri po Holandsku

Hradec Králové - Český chlapecký sbor BONI PUERI se v pátek 18. dubna vrátil z desetidenního koncertního turné po Holandsku. Již od roku 1998 zde pravidelně o Velikonocích vystupuje s Matoušovými pašijemi Johanna Sebastiana Bacha.

V letošním roce sbor provedl toto tříhodinové dílo na sedmi koncertech v nejvýznamnějších místech Holandska. Závěrečné koncerty se uskutečnily dvakrát v centrálním amsterdamském kostele Westerkerk a prestižní amsterdamské koncertní síni Het Concertgebouw.

Obě koncertní skupiny Boni pueri na turné doprovázel barokní orchestr Musica Florea z Prahy a na projektu se podíleli i přední evropští sólisté specializující se na autentickou interpretaci barokní hudby, např. maďarská sopranistka Noémi Kiss, rakouská altistka Lydia Vierlinger či tenorista Jaroslav Březina.

Koncerty byly několik týdnů předem zcela vyprodané a publikum po každém z nich nadšeně aplaudovalo. Výjimkou nebyl vedle několikaminutových ovací ve stoje ani speciální potlesk přímo pro Boni pueri.

www.hka.cz (22. 4. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout