> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Zpívali s Carrerasem, teď jsou v kraji

V Tachově uslyší lidé známý sbor Boni pueri

V Plzni nabízejí filharmonici rodinné menu

Tachov, Plzeň - Zazpívali si se slavným tenorem José Carrerasem, často vystupují s tuzemskou popovou královnou Lucií Bílou: chlapecký pěvecký sbor Boni pueri z Hradce Králové. Dnes bude zpívat - sám sbor - v kostele Máří Magdalény v Tachově. Je to určitě příležitost, jak vytáhnout na koncert i děti. Podobnou příležitost budou mít v neděli i rodiče a prarodiče v Plzni, kde vystoupí Plzeňská filharmonie a speciálně rodinné hudební menu připravil Čechokanaďan Michael Roháč.
Do Tachova se chystají Boni pueri, neboli Dobří chlapci, už podruhé. "Ve sboru zpívá zhruba 350 kluků z východních Čech ve věku od tří do 24 let. Sbor je rozdělen na dvě samostatné části, a ty se svými dvěma sbormistry cestují a zpívají po celém světě. Vloni u nás byla jedna, teď přijede druhá parta," vysvětluje pracovnice tachovského městského kulturního střediska Helena Mašátová.
Program vystoupení Boni pueri začíná v 16 hodin a má dvě části. V té první zazní mistři evropské klasiky, od renesance přes Händla a Dvořáka až po Benjamina Brittena. Druhá část má název Kouzelné vánoce a nabídne vánoční skladby z celého světa: Velké Británie, Francie, Japonska, Austrálie, USA či Afriky. "Skončíme doma, v Čechách," slibuje Mašátová.
Rodiče s dětmi potěší i nedělní závěrečný koncert letošního projektu mladého dirigenta Michaela Roháče v Pekle v Plzni. Hrát bude od 14 hodin Plzeňská filharmonie. "V programu jsou melodie s pohádkovými motivy," říká pracovnice filharmonie Veronika Dvořáková a Mozartova Kouzelná flétna nebo Čajkovského Louskáček jí dávají za pravdu.
Za lístek na koncert Boni pueri zaplatí zájemci sto korun, na Plzeňskou filharmonii padesát korun.

kos - MF DNES (20. 12. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout