> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Na náměstí se z věže snese anděl

Advent

České Budějovice nabízejí adventní trhy, vánoční koncerty i soutěže pro děti

České Budějovice - Pestrý výběr kulturních a společenských akcí nabízí v předvánočním čase město České Budějovice. Lidé se mohou těšit na koncerty, adventní trhy, divadelní představení nebo výstavy.
"Sešli jsme se s ostatními organizacemi, které chystají předvánoční akce ve městě, a snažili jsme sestavit program tak, aby se nekonalo více akcí ve stejném čase," řekla vedoucí odboru kultury magistrátu Ivana Sedláková.
Zítra začnou na náměstí Přemysla Otakara II. Vánoční řemeslné trhy, které budou až do 21. prosince nabízet výrobky lidových řemeslníků a pro zahřátí vánoční punč. Každou neděli se od 17.30 hodin koná v Galerii Pod kamennou žábou na Piaristickém náměstí Vánoční zpívání. "Na nejbližším koncertu vystoupí Petr a Markéta Lutkovi, příští víkend se představí soubor historické hudby Diškanti a za čtrnáct dní zahraje folklorní soubor Furiant," upřesnil galerista Jaroslav Kutiš. Dnes připravil magistrát oblíbený přílet anděla, který se v 18 hodin snese z Černé věže na náměstí. "Na Mikulášskou jízdu městem se vydá s dětmi historický trolejbus. Začíná ve 14 hodin na nádraží a pojede přes Sady, Dlouhý most a Husovou třídou na sídliště Vltava a zpět na nádraží.
Nemá přesný jízdní řád. Děti si ho budou muset odchytit na trase," řekla Sedláková.
Na několika místech města se uskuteční vánoční koncerty, na kterých se představí například chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri, dětské pěvecké sbory Canzonetta a Jitřenka, studenti hudební konzervatoře nebo pěvecký komorní sbor Domino.
Ani letos nebudou chybět akce, které si v Českých Budějovicích vytvořily tradici - příjezd betlémského světla ke katedrále sv. Mikuláše 20. prosince, výstava betlémů v Jihočeském muzeu či Vánoce u Nezmarů s populární folkovou skupinou. Ze známých umělců a souborů se v předvánočním čase v Českých Budějovicích představí pražská divadla Pod Palmovkou, v Dlouhé a ABC, zpěvák Vladimír Mišík, Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, houslisté Pavel Šporcl a Ivan Ženatý nebo imitátor Zdeněk Izer.
Poslední den roku 2003 přivítají stovky lidí jako tradičně na náměstí Přemysla Otakara II. "Žádnou velkou akci na silvestrovskou noc nechystáme. Nebude ani ohňostroj. Ten si lidé udělají sami," prohlásila Iva Sedláková.

Akce ve městě

* 3 vánoční trhy
* 11 výstav
* 38 koncertů
* 16 divadelních představení pro děti
* 12 divadelních představení pro dospělé
* 15 speciálních vánočních programů
* 3 soutěže

Karel Hrdina - MF DNES (5. 12. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout