> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Vánoční turné koncertů Lucie Bílé podporuje projekt Světlo dětem

Hradec Králové - Kdo od Lucie Bílé čekal, že v pondělí v hradeckém Aldisu bude opět onou „prostořekou holkou z lidu s velkým srdíčkem“, mohl být zklamán.
Zpěvačka svůj první koncert svátečního turné Bílé Vánoce Lucie Bílé proměnila v příjemně noblesní koncert, v němž nebylo slovo navíc. Vánoční atmosféru stvrdily jen závěrečné písně Tichá noc či Ave Maria, o něž se Bíla podělila s Marií Rottrovou.To už vyprodaný Aldis stál jako jeden muž, bouřil potleskem a jeviště bylo obloženo pugéty.
Lucie Bílá se oproti loňskému vánočnímu vystoupení v Hradci zdržela všech vtipů, průpovídek i nadbytečného patosu.
„Byla ve výborné formě, orchestr Boom!Band kapelníka Jiřího Dvořáka šlapal. Na to, že šlo o úplně první vystoupení, bylo vše v pořádku,“ říká organizátor hradeckého koncertu Ivan Vodochodský.
Velký díl na dobré dramaturgii i výběru hostů má klavírista Petr Malásek. Ten přizval Marii Rottrovou, Jiřího Korna a jeho 4Tet, který s nadhledem staví hity jako Yvetta či swingové standardy do vokálů a capella a který publikum vůbec nechtělo pustit z pódia, a zpěváka z Laury a jejích tygrů Martina Poštu. S ním si Bílá střihla taneční kus Novamba.
Lucie Bílá střídala nové písničky z alba Jampadampa se staršími, hitem Můj pán připomněla muzikál Drákula a neopomněla ani svou nynější muzikálovou roli Ginevry v Pavlíčkově Excalibru. V předsálí Aldisu si mohli posluchači koupit svíčky, turné totiž podporuje charitativní projekt Světlo dětem, jehož výtěžek připadne prostřednictvím UNICEF potřebným. „Svíčky si lidi buď nechají na památku, anebo je můžou na konci koncertu jen tak zapálit. Hlavně ale budou mít pocit, že se nepřišli jen bavit, ale i dát sami dárek,“ uvedla spokojená zpěvačka.
Bílé Vánoce Lucie Bílé mají až do 20. prosince jedenáct zastávek ve velkých sálech, dnes například ve Zlíně, zítra v Českých Budějovicích a 18. prosince v Bratislavě. V Praze se koncert odehraje 16. prosince na Staroměstském náměstí. „Tam s námi vystoupí ještě hradecký chlapecký sbor Boni Pueri, na který se moc těším," říká Bílá.

Petr Mareček - MF DNES (3. 12. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout