> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Vánoční strom dorazil do Kladna

Vánoční borovici doprovodili městští policisté. U rozsvícení bude asistovat zpěvačka Lucie Bílá, připraveny jsou charitativní akce.

Kladno - Mimořádná dopravní opatření včetně policejního doprovodu si včera dopoledne vyžádala přeprava patnáctimetrového vánočního stromu z Lidic na kladenské náměstí Starosty Pavla.

"Podařilo se nám opět nalézt nádherný strom, kombinaci jedle a borovice, původem z Balkánu. Věřím, že se dobře postará o tradiční vánoční atmosféru v centru města," řekl po zasazení stromu do předem připraveného místa na historickém náměstí kladenský primátor Milan Volf. Původní vlastník stromu Jiří Doffek z Lidic přiznal, že je mu poražení statné borovice trochu líto.

"Na druhou stranu jsem ji už musel dát pryč. Byla moc velká a do domu mi skoro nešlo světlo. Proto jsem rád, že ji mohu městu darovat," svěřil se muž, jenž strom před sedmatřiceti lety zasadil. Převoz na náměstí Starosty Pavla byl bezproblémový také díky vydatné pomoci městské policie. V půl desáté byla borovice zasazena v centru města. Slavnostní akce rozsvícení stromu je naplánována na 30. listopadu a nebude při ní chybět zpěvačka Lucie Bílá.

" Nejprve vystoupí se souborem Boni Pueri v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Rozsvícení spojené s charitativní akcí Pohádkový vánoční strom splněných přání se uskuteční v sedmnáct hodin," připomněla vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu kladenského magistrátu Eva Šípková. Na stromě budou opět viset obálky s přáními dětí z dětských domovů, kojeneckých ústavů a bez rodinného zázemí, a to nejen z Kladenska.

"Občané a podnikatelé si vyberou podle barvy obálky dárek dle jeho finanční náročnosti. Ten pak dodají na můj sekretariát, odkud dárky poputují do jednotlivých zařízení v Kladně, Stochově, Ledcích, Sazené a Novém Strašecí,"

vysvětlil primátor. Součástí charitativní akce je také pohádková Dřevěná truhla, do které mohou zájemci měsíc vhazovat peněžní dary pro děti bez rodin z Kladenska. Atmosféru u Vánočního stromu 30. listopadu doprovodí koncert sboru Schola cantorum sanctae Caeciliae. Nebude chybět živý Betlém se zvířaty. Návštěvníkům bude k dispozici teplé občerstvení. Celý koncert Lucie Bílé, jehož začátek bude v půl čtvrté v kostele Nanebevzetí Panny Marie, bude přenášen živě na velkoplošnou obrazovku, která bude nainstalována před budovou radnice.

Kladenský deník (8. 11. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout