> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

V Kladně uslyší Bílou a Boni Pueri

Do konce roku nabídne město i koncert Miroslava Žbirky či Františka Nedvěda

Kladno - Koncert Lucie Bílé, Mozartovo Requiem i Dětská maxidiskotéka - to jsou jen příklady několika kulturních akcí, které připravuje v závěru letošního roku Statutární město Kladno. Z programu by si měli vybrat všichni, od těch nejmenších příznivců diskoték až po milovníky klasické hudby.
První z akcí bude Dětská Maxidiskotéka, která se chystá již tuto sobotu. Začíná v 15 hodin v kladenském Domě kultury na Sítné a její první část je věnovaná malým dětem a druhá část od 19 hodin do půlnoci je pak určená starším dětem.
O týden později si přijdou na své milovníci vážné hudby. V kostele Nanebevzetí Panny Marie na náměstí Starosty Pavla zazní v provedení Pražské filharmonie a Pražského filharmonického sboru Requiem K.626, dílo W. A. Mozarta, které dokončil F. X. Sussmayer.
Tradiční charitativní akce Pohádkový vánoční strom splněných přání začne tentokrát již o první adventní neděli 30. listopadu. Rozsvícení stromu, ověšeného přáními dětí z dětských domovů, bude předcházet koncert Lucie Bílé a sboru Boni Pueri v kostele Nanebevzetí Panny Marie od 15.30. "Vstupenky na tento koncert se začnou prodávat 10. listopadu na oddělení kultury kladenského magistrátu a v městském kulturním a informačním středisku," řekla vedoucí oddělení kultury magistrátu Eva Šípková. Pro ty, na které nezbudou lístky, bude koncert z kostela přenášený na velkoplošnou obrazovku přímo na náměstí. V prosinci pak čekají obyvatele Kladna koncerty Miroslava Žbirky v Domě kultury a Františka Nedvěda ve Středočeském divadle.
Příznivci výtvarného umění se mohou těšit například na výstavu z tvorby uměleckého kováře Viktora Stříbrného nebo francouzské divadelní a kostýmní návrhářky Pascale Fournier v Zámecké galerii města Kladna.

Akce v Kladně

25. října: Dětská Maxidiskotéka
1. listopadu: W.A.Mozart "Requiem"
30. listopadu: Lucie Bílá a Boni Pueri
10. - 23. prosince: Vánoční trhy
10. prosince: Miroslav Žbirka
12. prosince: Čertovská zábava
22. prosince: František Nedvěd
27. prosince: J. J. Ryba "Česká mše vánoční"

von - MF DNES (22. 10. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout