> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Škola oslavuje své padesátiny

Hradec Králové - Před 50 lety byla ve městě založena hudební škola, jejímž prvním ředitelem se stal Vladimír Kubišta.

S respektem k píli a kantorské práci předchůdců i k úsilí nynějšího pedagogického sboru její současný ředitel Jaroslav Mencl říká:

"Mám oprávněnou a upřímnou radost z toho, že Základní umělecká škola Habrmanova vychovala řadu výrazných osobností kulturního a uměleckého života a že je v tomto směru dobrou vizitkou vynikajícího muzikantství v Hradci Králové."

Padesát let trvání školy je důvodem k oslavám, které včera koncertem v Městské hudební síni zahájil Český chlapecký sbor Boni pueri. V pondělí od 16 hodin se v Sukových sadech představí dechový orchestr a mažoretky. Na koncertě pořádaném téhož dne od 18 hodin v Novém Adalbertinu vystoupí absolventi školy: Tomáš Klazar - trubka, Lenka Holubová - klavír, Petr Svoboda - tenor, Kateřina Hlaváčová - flétna, Miriam Puklová - housle, Lucie Strejcová - pozoun, Ladislav Benda - klavír, Helena Matyášová violoncello, Martina Petřeková - klavír, Kateřina Štursová - housle a Markéta Zemánková -hoboj.

V úterý od 18 hodin žáci ZUŠ koncertují v Hudebním centru Petrof na Velkém náměstí a ve středu, rovněž od 18 hodin, se dějištěm jejich vystoupení stane Městská hudební síň. Tam kromě sólistů: Petra Fialy - kytara, Jany Černé a Jiřiny Marešové - varhany, Františka a Tomáše Kolaříkových - klarinety, Petry Holzknechtové - flétna a Ludmily Horové - mezzosoprán, vystoupí i Královéhradecký pěvecký sbor Jitro, který si letos připomíná 30 let svého trvání.

Oslavy vyvrcholí ve čtvrtek od 17 hodin v sále Filharmonie Hradec Králové. V rámci závěrečného koncertu od 18 hodin vystoupí Václav Uhlíř - varhany, Petr Hlavatý - bas, Milada Petrášová - klavír, Telemannovo studentské kvarteto, Radana Večtomová-Marešová - housle, Soňa Vimrová - kytara a Jana Ehrenbergerová - alt.

Hradecké noviny (11. 10. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout