> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Prestižní chlapecký sbor zpívá v Olomouci

Olomouc - Český chlapecký sbor Boni Pueri vystoupí v sobotu v sedm hodin večer v Kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Olomouci v rámci festivalu duchovní hudby a Mezinárodního hudebního festivalu Pontes.
Sbor Boni Pueri se zařadil od svého založení v roce 1982 mezi prestižní hudební tělesa v České republice. Ve sboru zpívá na tři sta padesát chlapců z východních Čech ve věku od čtyř do třiadvaceti let. Sbormistry jsou Pavel Horák a Jakub Martinec, zřizovatelem je Základní umělecké škola Habrmanova v Hradci Králové.Boni Pueri účinkuje také po boku význačných operních umělců, jako například J. Carreras či H. Poort, natáčí pro televizi i rozhlas v tuzemsku i zahraničí a spolupracují s významnými soubory a orchestry. Sbor často přijímá pozvání na přední hudební festivaly, jako je Pražské Jaro, Americafest či Europalia.
Nedílnou součástí souboru je odpolední Škola chlapeckého sborového zpěvu Boni Pueri, která je svým charakterem v České republice zcela ojedinělá. V soutěži MF DNES získala dvě vstupenky na sobotní vystoupení Hana Vrbecká z Postřelmova.

rav - MF DNES (3. 10. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout