> Zahraniční turné

> Napsali o nás

> Fotografie

> Diskografie

> Zvukové ukázky

> Video ukázky

Vlastní vyhledávání

NAPSALI O NÁS

zpět na přehled článků  

Šumperskou klasiku zahájí Pražské kytarové kvarteto

Pražské kytarové kvarteto zahájí v úterý večer v obřadní síni šumperského městského úřadu druhou část přehlídky Šumperská klasika. Bude zahrnovat sedm komorních koncertů a recitálů, řekl dnes Roman Janků z pořádající agentury.
Při sestavování programu se podle něj pořadatelé snažili nabídnout milovníkům klasické hudby kvalitu. O tom má publikum přesvědčit už první koncert. "Pražské kytarové kvarteto je jedinečný komorní soubor složený z laureátů mezinárodních soutěží," prohlásil Janků.
Na vystoupení kytaristů naváže v říjnu recitál japonské klavíristky Jukie Ichimurové a koncert Moravské filharmonie Olomouc. V září do Šumperku přijedou klavíristka Veronika Böhmová a akordeonista Evžen Zámečník, o Vánocích český chlapecký pěvecký sbor Boni Pueri. Novoroční koncert, který uzavře letošní Šumperskou klasiku, odehraje dechový sextet Bras 6, uvedl Janků.
První ročník přehlídky určené milovníkům vážné hudby uspořádali organizátoři v roce 2000.

Radio VALC (8. 9. 2003)

zpět na přehled článků  

 

Copyright © Český chlapecký sbor BONI PUERI 1998-2008
Publikování nebo šíření obsahu těchto internetových stránek je dovoleno pouze v souvislosti s propagací Českého chlapeckého sboru Boni pueri. Provozovatel stránek zaručuje svým návštěvníkům ochranu jejich osobních údajů. Provozovatel nesbírá žádné osobní údaje, které mu návštěvníci sami dobrovolně neposkytnou.

Předchozí
šipka doleva
Další
šipka doprava
Zavřít Přesunout